Systemförvaltare med goda kunskaper i SimCorp Dimension till AFA Försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 november 2018
Stängs
den 14 december 2018
Kontakta
Jelena Kitanovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar. Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,7 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Är du en systemförvaltare med gedigen erfarenhet av finanssystemet SimCorp Dimension och ett genuint intresse för utvecklingsfrågor? Då kan du vara den vi söker!

Vad kan du förvänta dig?
Som systemförvaltare på Kapitalförvaltningen kommer du, tillsammans med en kollega, att ansvara för systemförvaltningen, arbeta med processförändringar och dagliga kontroller. I din roll kommer du till stor del arbeta med det långsiktiga initiativet kring automatisering och effektivisering av befintliga processer. Utöver detta kommer du även ansvara för projektledning vid exempelvis uppgraderingar och implementationer av nya funktionaliteter.

Som systemförvaltare hos oss blir du en del av ett team som ansvarar för förvaltning av SimCorp Dimension, finansiell redovisning, intern och extern rapportering samt tillhörande värdepappersadministration. Avdelningen består av 7 medarbetare och du rapporterar till chefen för Finansadministration.

Vad vi förväntar oss av dig?
Du är en prestigelös lagspelare som har förmågan att driva prioriterade ärenden i mål tillsammans med din kollega. Du trivs med att utveckla och förbättra processer och du besitter mångårig erfarenhet av systemförvaltning. Du känner dig bekväm med att vara ”spindeln i nätet” och axla en bred roll med mycket ansvar och många kontaktytor. För att bli framgångsrik i rollen är du väl bekant med den finansiella marknaden och har erfarenhet av arbete som systemförvaltare för SimCorp Dimension inom kapitalförvaltning. Erfarenhet av myndighetsrapportering är meriterande Du har en akademisk examen, behärskar både svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift. Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann. Du tar ansvar för ditt arbete och har förmågan att samarbeta i en öppen och ansvarsfull grupp.

Detta kan vi erbjuda dig
Kapitalförvaltningen inom AFA Försäkring består av 65 personer och vi förvaltar ett kapital på drygt 200 miljarder kronor. Målet är att förvalta kapitalet så att vi långsiktigt maximerar avkastning, givet de av styrelsen beslutade riskmandaten. Vi är stolta över att vara en av Sveriges ledande kapitalförvaltningar. Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och ser kompetensutveckling som en naturlig del i företagets och medarbetarens vardag. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och erbjuder goda friskvårdsmöjligheter.

Klicka här för att möta en av medarbetarna på kapitalförvaltningen

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Finance Recruitment. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Jelena Kitanovic, seniorkonsult 070-010 59 06. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 14 december 2018. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är: FTF- Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12. Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74.

Fakta om oss AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,7 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.