It- och cybersäkerhetsexpert för granskning av företagens it- och informationssäkerhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 november 2018
Stängs
den 11 december 2018
Ref:
1132
Kontakta
Åsa Thalén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert på avdelningen Kredit- och operativa risker arbetar du med att granska och utvärdera it-relaterade risker hos företag under Finansinspektionens (FI:s) tillsyn. Du ansvarar för att analysera bankernas it-verksamhet, informations- och cybersäkerhet samt bevakar och följer utvecklingen som sker på området och de risker företagen är exponerade mot. I rollen deltar du även i utvecklingen av FI:s it-tillsyn och regelbildning samt driver it-frågor ur ett samhällsperspektiv.

Tjänsten innebär tät kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och det finns möjligheter att bidra i internationella arbetsgrupper inom it-riskområdet.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, gärna inom data- eller systemvetenskap, eller motsvarande kunskaper. Du har minst tre års erfarenhet av arbete med it- och informationssäkerhetsfrågor inom finansiell sektor och vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning, utvecklings- och utredningsarbete. Du kan också ha haft en granskande roll inom området som exempelvis intern- eller externrevisor. För att lyckas i rollen tror vi att du antingen arbetat som ledare, arkitekt, utvecklare/tekniker eller konsult inom it- och informationssäkerhet.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du bidrar med gott samarbete, struktur och har en väl utvecklad förmåga att fatta beslut. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Åsa Thalén på 08-408 980 18.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.