Ekonomi- och redovisningschef till Fortifikationsverket

Plats
Eskilstuna
Annonserat
den 22 november 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Ref:
3958/2018
Kontakta
Jacob Henriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en Ekonomi- och redovisningschef till Ekonomienheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Ekonomi- och redovisningschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp arbetet på Ekonomienheten. Du ansvarar för den ekonomiska redovisningen och leder arbetet med att ta fram bokslut, årsredovisning och övrig rapportering. Du har budget- och personalansvar för 11 medarbetare som du leder, motiverar och utvecklar. Du ansvarar för att förvalta och utveckla myndighetens ekonomimodell, redovisningsstruktur, myndighetens affärssystem m.m. Vidare hanterar du kontakter med revisorer och externa myndigheter.

Kvalifikationer 
Du har civilekonomexamen eller likvärdig utbildning med flerårig operativ erfarenhet av- eller att leda arbetet inom redovisningsområdet. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med eller revision av kvalificerad redovisning från en stor affärsdrivande verksamhet. Du har även praktisk erfarenhet av att arbeta i ett affärssystem anpassat för kraven i större organisationer, t.ex. Agresso. Vidare har du erfarenhet av att självständigt leda en arbetsgrupp och har grundläggande kunskaper i affärsengelska.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du tidigare arbetat i en chefsroll med personalansvar samt erfarenhet från fastighetsförvaltande bolag eller myndighet. Meriterande är även flerårig erfarenhet av att ha lett eller reviderat redovisningen i en större affärsdrivande verksamhet. Vidare meriterande är även erfarenhet av att förvalta och utveckla ekonomimodeller och redovisningsstruktur samt att förvalta och utveckla rapporter och analysunderlag ur affärssystem för högsta ledningen.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du har mycket goda ledaregenskaper och god självtillit. Rollen ställer krav på att du har hög ansvarskänsla, noggrannhet och fokus på leverans avseende kvalitet och tid. Du ska även ha en god kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Ekonomidirektör Jacob Henriksson, tfn 010- 44 44 861 eller HR-specialist Erika Cederlöf, tfn 010 44 44 481.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-01-07. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.