Human Capital

Business Controller till Euroclear Sweden

Rekryterare
Human Capital
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 23 november 2018
Stängs
den 23 december 2018
Kontakta
Mikael Schmidt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Euroclear Sweden – navet i den svenska finansmarknaden – söker nu en Business Controller för att med stort engagemang utmana nuvarande arbetssätt och driva finansorganisationen framåt. I rollen som Business Controller ansvarar du tillsammans med CFO för planering, budget, koncernrapportering, forecasting och utvecklingen av hela svenska organisationens finansfunktion.

Euroclear har en central och betydande roll för det finansiella systemets stabilitet med en unik position på marknaden. Affärsverksamheten inom avveckling av värdepapper, registerföring och clearingverksamhet är under stark utveckling där Euroclear ligger i framkant gällande digitalisering och automatisering av dessa processer. Euroclear har en spännande resa framför sig i en finansmarknad under ständig utveckling. Som Business Controller kommer du ha kontaktytor över hela organisationen och nära kontakt med Euroclear Group i Bryssel dit resor förekommer i tjänsten.

Din utmaning
I denna spännande tjänst blir du en del av ett progressivt och innovativt bolag med en särställning i det svenska finansiella systemet. Som Business Controller förväntas du arbeta mycket proaktivt i nära samarbete med hela verksamheten.
Huvudsakliga ansvarsområden kommer innefatta:

 • Arbeta med affärsplanering, budgetering, analys och forecastingmodeller för att supportera respektive affärsenhet inom bolaget
 • Ansvara för rapporteringen inklusive årsredovisning och kontakt med externa revisorer
 • Agera bollplank och finansiellt stöd till verksamhetens affärsområden och avdelningar
 • Följa utvecklingen kring bolagets svenska verksamhet för att ge råd och stöd till ledning utifrån egna analyser och slutsatser
 • Driva och projektera förändringsprojekt med syfte att skapa en mer effektiv och affärsstödjande finansfunktion, exempelvis via uppgraderingar och utvecklingar av system
 • Upprätthålla nära dialog med koncernen i Bryssel gällande svenska verksamhetens utveckling och dess behov

Din bakgrund
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta som Business Controller och/eller med en konsultbakgrund då självdriv och initiativförmåga är goda förutsättningar för att bli lyckosam i denna breda och centrala roll. Det är du med din egen ambition som sätter gränserna för utvecklingen av denna position. Vi ser gärna att sökande uppfyller nedan kriterier:

 • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis som Business Controller, Managementkonsult eller Revisor
 • Relevant akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande
 • God erfarenhet gällande finansiell analys, budget-, planering- och rapporteringsprocesser samt god kännedom kring redovisningsprinciper (Swedish GAAP och IFRS)
 • Mycket goda kunskaper i MS Office-paketet, meriterande med kunskaper i Oracle samt IBM Cognos
 • Du är van att arbeta strukturerat och att prioritera bland flera uppgifter parallellt
 • I rollen kommer du vara en central kontaktyta vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga
 • Mycket god svenska och engelska i såväl tal som skrift, givet den internationella miljön är även internationell erfarenhet meriterande

Din ansökan
Är du redo för nästa avancemang i karriären? I denna rekrytering samarbetar Euroclear med Human Capital. Sänd din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. För frågor kring tjänsten vänligen kontakta Mikael Schmidt på 070-415 85 13.

Om företaget
Euroclear Sweden spelar en central roll på den svenska finansmarknaden. Som Sveriges värdepapperscentral registerför vi nästan alla aktier och skuldinstrument samt avvecklar värdepapperstransaktioner. Sedan 2008 ingår vi i Euroclear-koncernen, världens största leverantör av såväl inhemska som gränsöverskridande värdepappersavveckling och relaterade tjänster för obligations-, aktie- och derivathandel. Euroclear Group avvecklar mer än 180 miljoner transaktioner per år i över 30 valutor med kunder i mer än 90 länder. 
Besök www.euroclear.eu.

Kontakt
Mikael Schmidt
E-post: mikael.schmidt@humancapital.se
Tel: 070 415 85 13