Verksamhetssamordnare till avdelningen för marknader

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 26 november 2018
Stängs
den 15 januari 2019
Kontakta
Wiveka Burvall
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SOM VERKSAMHETSSAMORDNARE PÅ AVDELNINGEN FÖR MARKNADER med placering på Back Office är du delaktig i avdelningens verksamhetsprocesser, planering och koordinering av löpande arbete samt hantering av operativa risker. Du får en viktig roll som spindeln i nätet på avdelningen och kommer att arbeta nära avdelningsledningen. Du kommer också att leda projekt med anknytning till avdelningens verksamhetskritiska funktioner som möts på Back Office. I din tjänst ingår även att stärka avdelningens operativa beredskap vid clearing och avveckling av finansiella transaktioner inom förvaltningen av Riksbankens guld- och valutareserv samt genomförandet av penning- och valutapolitiken.

För att vår verksamhet ska kunna bedrivas effektivt är ett starkt administrativt stöd av central betydelse. I egenskap av verksamhetssamordnare kommer du därför även att ta fram presentationer, förbereda möten och hantera resebokningar för avdelningsledningen samt sköta budgetarbetet och fakturahanteringen.

VI SÖKER DIG SOM har akademisk examen inom ekonomi, samhällsvetenskap eller juridik, eller motsvarande kompetens från arbetslivet. Du har minst tre års erfarenhet av liknande samordningsarbete, projektarbete och/eller clearing och avveckling av finansiella transaktioner. Vi vill också att du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Det är samtidigt viktigt att du trivs med administrativa uppgifter.

Erfarenhet av samordning och hantering av frågor relaterade till finansiella marknader, redovisning, ekonomifunktion, juridik och/eller complianceverksamhet är meriterande. Har du dessutom projektledningsvana eller annan erfarenhet av att leda och driva utredningsarbete ser vi det som mycket positivt. Kunskap i SimCorp Dimension, SharePoint och Agresso eller annat ekonomisystem och lönesystem samt kunskap om redovisning och diarieföring är också meriterade.

SOM PERSON är du initiativrik, driven och serviceinriktad. Goda relationer och samarbeten kommer naturligt för dig genom ditt kommunikativa arbetssätt. Du arbetar strukturerat samt har lätt för att utveckla rutiner och processer som effektiviserar och förbättrar. Du är också självgående och kvalitetsmedveten med gott omdöme och hög integritet. Du har lätt att förstå samband mellan olika funktioner inom finansiell verksamhet.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV, personligt brev och relevanta betyg och intyg senast den 16 december 2018. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras. Om du har frågor är du välkommen att ringa enhetschef Wiveka Burvall 08-787 07 21. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Avdelningen för marknader svarar för Riksbankens aktiviteter på de finansiella marknaderna, genom förvaltning av Riksbankens guld- och valutareserv samt implementering av de penning- och valutapolitiska besluten. Avdelningen ansvarar också för den löpande marknadsbevakningen samt samordning av frågor kring Riksbankens balansräkning. Avdelningen består av fem enheter och ett fyrtiotal medarbetare.