Junior analytiker till avdelningen Tillsyn stora banker

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 26 november 2018
Stängs
den 10 december 2018
Ref:
1134
Kontakta
Karin Lundberg
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Som junior analytiker på avdelningen Tillsyn stora banker ingår du i tillsynsteamet för en eller flera av de största bankerna i Sverige och du kommer att stödja tillsynsansvarig i stort som smått. Arbetsuppgifterna syftar till att fastställa Finansinspektionens (FI:s) bedömning av och krav på bankernas riskhantering, kapitalisering och likviditetssituation.

Tjänsten innebär ett tätt samarbete med kollegor på FI och med andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en magisterexamen inom ekonomi, troligtvis med inriktning mot finansiell ekonomi och bank. Arbetet förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel. Erfarenhet från bank eller annat finansiellt företag är meriterande, liksom tidigare arbete på relevant myndighet. Viss erfarenhet av bankanalys och/eller bankreglering är också en fördel.

Som person är du analytisk, initiativtagande och uthållig. Du bidrar till ett gott samarbete samt är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande av andra. Du är också duktig på att strukturera och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Karin Lundberg på 08-408 980 33.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse till och med den 31 december 2019.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 10 december 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!