Koncernredovisningsekonom till Ambea

Rekryterare
Ambea
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 21 december 2018
Kontakta
Oskar Ceder
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ambea är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. Inom företagsgruppen erbjuder de boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Ambea har över 450 enheter och 14 000 medarbetare i Sverige och Norge. Deras vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. För mer information se www.ambea.se

Ambea har de senaste åren haft en kraftig tillväxt och börsnoterades i mars 2017. På huvudkontoret i Stockholm sitter den centrala ekonomifunktionen och även gruppen som ansvarar för Koncernrapportering och redovisning. På grund av fortsatt expansion såväl organiskt som via förvärv så söker vi nu en Koncernredovisningsekonom som bland annat ska äga och driva bolagets externa rapporteringsprocess. Rollen kommer utöver den egna gruppen att ha många kontaktytor bland annat mot koncernens ledning, IR-ansvarige och Group Business Control.

Ansvarsområde

  • Ansvar för koncernens månads- och årsbokslutsrapporteringsprocess
  • Månadsvisa resultatrapporter till ledningen
  • Sammanställa kvartalsvisa rapporter
  • Integrera förvärvade bolag och göra förvärvsanalyser
  • Underhåll och utveckling av koncernkontoplan såsom kontoupplägg, dokumentation och instruktioner till dotterbolag
  • Underhåll och utveckling av redovisningsprinciper inom koncernen
  • Se till att koncernen upprätthåller lagar och föreskrifter inom redovisningsområdet
  • Utveckla interna rutiner och processer

Kvalifikationer

Civilekonom med minst 3 års erfarenhet från koncernredovisning, konsolidering och IFRS-frågor. Antingen arbetar du idag i en linjeroll inom koncernredovisning, alternativt är du revisor mot noterade bolag. Du är van vid att ta initiativ och att driva frågor självständigt gentemot deadlines. Som person är du ansvarsfull och noggrann med god planerings- och prioriteringsförmåga. Du kan arbeta självständigt men trivs även med teamwork där du är prestigelös, ödmjuk och drivande. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har mycket goda kunskaper i Excel. 

Välkommen med din ansökan!

KONTAKTPERSON

OSKAR CEDER
Rekryteringskonsult
0767835088
oskar.jonsson@futurevalue.se