Ekonomichef till Sveriges Advokatsamfund

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 14 januari 2019
Kontakta
Magnus Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du driven, ansvarsfull och serviceinriktad?
Trivs du i en kommunikativ och självständig roll?
Har du lätt för att samarbeta?

Då kan du vara den ekonomichef som Advokatsamfundet söker!

Om uppdragsgivaren
Sveriges advokatsamfund är en privaträttslig sammanslutning, med offentligrättsliga uppgifter. Endast den som är ledamot av Advokatsamfundet har rätt att använda titeln advokat. I dag har Advokatsamfundet mer än 6 000 ledamöter. Advokatsamfundets ändamål är att vidmakthålla en etisk och professionellt hög kvalitet inom kåren, följa rättsutvecklingen och verka för att samfundets erfarenhet kommer denna till godo, tillvarata advokaternas yrkesintressen samt verka för sammanhållning och samförstånd mellan advokaterna. Advokatsamfundet har sitt kansli i vackra lokaler på Norra Djurgården i Stockholm.

Beskrivning av tjänsten
Advokatsamfundet söker en erfaren och ansvarsfull ekonomichef, som kan axla en bred roll med stor variation. Som ekonomichef på Advokatsamfundet har du ett övergripande ansvar för organisationens och ett antal närstående stiftelsers redovisning. Tjänsten är mycket verksamhetsnära och du rapporterar direkt till generalsekreteraren. Arbetet är självständigt.

I arbetsuppgifterna ingår:

* Budget, prognoser, bokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer för Advokatsamfundet, dess dotterbolag Sveriges Advokaters Service AB samt sju stycken, till samfundet närstående, stiftelser.
* Rapportering, analyser och verksamhetsuppföljning.
* Personalansvar för 12 personer
* Sekreterare i styrelserna för tre stiftelser.
* Sekreterare i Advokatsamfundets försäkringsgrupp.

Vem är du?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av en liknande roll. Du har en relevant högskoleexamen inom ekonomi. Du är en van användare av excel, word och har en god systemkunskap (Advokatsamfundet arbetar med Visma som ekonomisystem).
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, är lyhörd, prestigelös och noggrann. Du är självständig, kommunikativ och van vid många kontaktytor. Du har hög integritet. Arbetet sker under sekretess.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Advokatsamfundet med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta magnus.nilsson@invici.se. Välkommen med din ansökan jämte CV, betyg och uppgift om löneanspråk. Intervjuer kommer att ske löpande. Följ anvisad länk.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Tillträde
Maj 2019

Sista dag för ansökan
14 januari 2019

Om Invici
Länk till Invicis hemsida: https://www.invici.se/