Teamledare Redovisning till AniCura

Rekryterare
AniCura
Plats
Danderyd (Kommun), Stockholm (SE)
Annonserat
den 27 november 2018
Stängs
den 21 december 2018
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tillsammans skapar vi framtidens djursjukvård. AniCura är en familj av framstående sjukhus och kliniker specialiserade på sällskapsdjur. Företaget föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård och grundades 2011 som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden. Idag är AniCura en förebild inom avancerad djursjukvård och en uppskattad partner till djurägare och remitterande veterinärer i Europa. AniCuras 4000 anställda tar varje år hand om 2 miljoner patienter i våra 200 verksamheter i sju länder. Läs mer om företaget på www.anicuragroup.com

AniCura befinner sig i en spännande utvecklingsfas med en tillväxt i Sverige och Europa på 40 % per år, både organiskt och genom förvärv. Koncernen har nyligen blivit förvärvad av amerikanska Mars.

På huvudkontoret i Danderyd sitter Anicuras svenska Shared Service Center (SSC) med helhetsansvar för redovisning och bokslut för ca 40 svenska dotterbolag. SSC består idag av tolv personer varav två teamledare (gruppledare), fem redovisningsekonomer och fem ekonomiassistenter.

SSC befinner sig i en fas där effektivitet och förbättring är centralt för att möta kraven i en ständigt växande verksamhet. Därför söker AniCura en teamledare för redovisningsekonomerna med fokus på att säkerställa en kvalitativ och effektiv leverans. Utöver att operativt arbetsleda redovisningsekonomerna i det dagliga arbetet kommer du att ha ansvar för redovisningen i egna bolag inom koncernen. I samband med AniCuras fortsatta expansion kommer du att bli involverad i gemensamma och egna förbättringsprojekt.

Rollen som teamledare är nyinrättad så du kommer att ha stor möjlighet att vara med och utforma den. Du kommer att jobba tätt med befintlig teamledare för ekonomiassistenterna och rapporterar till Finance Manager som även har personalansvaret för medarbetarna på SSC.

Dina arbetsuppgifter

  • Arbetsleda redovisningsgruppens dagliga verksamhet
  • Uppmuntra och bidra till medarbetarnas individuella utveckling
  • Samarbeta med övriga funktioner inom koncernen och säkerställa ett bra flöde
  • Hantera och lösa dagliga redovisningsfrågor
  • Integrera nyförvärvade dotterbolag i SSCs verksamhet
  • Bolagsansvar innefattande månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande bokföring och avstämningar
  • Moms- och skattehantering
  • Delaktighet i årsredovisning

Lämplig bakgrund

Rätt kandidat har flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna från internationella koncerner under förändring och/eller expansion med höga rapporteringskrav. Du har förmodligen en ledande roll idag, alternativt har du god ledarskapsförmåga och en god förmåga att organisera och prioritera. Du har djupa kunskaper i Excel och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från Agresso.

Vi söker dig som tycker om att arbeta i en expansiv och föränderlig miljö med drivna kollegor. Du trivs att jobba i ett entreprenöriellt bolag med krav på leverans och en hel del flexibilitet. Då AniCura är i ständig tillväxt är det viktigt att ha en förmåga att se helheten, kunna kommunicera på ett effektivt sätt och att hela tiden se möjligheter till förbättring. Vi ser det som självklart att du har en god engelska och ett genuint intresse för redovisnings-och systemfrågor. Du drivs av att hitta lösningar på problem och ser gärna till att ständigt hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde.

Är du en lagspelare med ett driv och mycket energi? Då är du välkommen in med din ansökan. Ett extra plus är om du gillar djur då vi tillåter hund på kontoret.

Välkommen med din ansökan!

Mer om AniCura

AniCura är ett av Europas ledande företag inom högkvalitativ djursjukvård för sällskapsdjur.

Inom AniCura erbjuds ett stort utbud av medicinska och kirurgiska tjänster. Detta innefattar alltifrån förebyggande vård och bassjukvård, till avancerad diagnostik, invärtesmedicin, intensivvård, kirurgi och ortopedi. Vi erbjuder även rehabilitering, sjukgymnastik och kostrådgivning samt utvald djurmat och vårdprodukter.

AniCura erbjuder modern och högkvalitativ djursjukvård på 225 orter i Europa och skapar trygghet för djurägare genom hög tillgänglighet och patientsäkerhet. Våra 4500 medarbetare tar varje år hand om fler än 2 miljoner patienter. AniCura är en erkänd utbildnings- och remissinstans.

Som medarbetare på AniCura är du del av en europeisk familj med engagerade och motiverade kollegor. Vår ambition är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom djursjukvården. Vi investerar betydande resurser och tid i kompetensutveckling, eftersom vi vet att nöjda medarbetare är en förutsättning för att nå våra mål om att erbjuda högsta möjliga vårdkvalitet och ha den bästa kundservicen.

KONTAKTPERSON

OSKAR JONSSON
Rekryteringskonsult
0767835088
oskar.jonsson@futurevalue.se