Cash Management specialist till Statens internbank

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 november 2018
Stängs
den 12 december 2018
Ref:
2018/1083
Kontakta
Annika Gyllström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksgalden_7.jpg

Vill du vara med och utveckla framtidens statliga betalningsmodell

Som cash management specialist vid avdelningen Statens internbank kommer du aktivt att delta i arbetet med att utveckla den statliga betalningsmodellen. Modellen ligger till grund för myndigheternas betalningar som till exempel transfereringar, pensioner, studiemedel, statliga löner m.m. Statens samlade betalningar uppgår under ett år till ca 1,5 gånger svensk BNP och betalningsmodellen är en central del av den finansiella infrastrukturen. Modellen omfattar 220 myndigheter, regelverk, avtal, kontostrukturer och system.

Statens internbank ansvarar för den statliga betalningsmodellen och för statens likviditetsstyrning. Avdelningen tillhandahåller tjänster för utlåning och placering för statliga myndigheter och vissa statliga bolag. Aktivt samarbete sker löpande med andra myndigheter och banker. Genom utrednings- och analysarbete sker ständig utveckling av internbankens verksamhetsområde.

Om tjänsten
I rollen som cash management specialist är du drivande och tar ett stort ansvar för utvecklingen av framtidens betalningsmodell för statliga betalningar. Tjänsten innebär upphandling och förvaltning av ramavtal för betalnings- och korttjänster, lämna föreskrifter till betalningsförordningen, genomföra riskanalyser och besvara remisser.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet och en senior profil inom liknande tjänster och som har erfarenhet av utvecklingsarbete och digitalisering. Produktkunskap inom betalningstjänstområdet är önskvärt och erfarenhet från bank inom framförallt betalnings- och finansiell infrastruktur samt cash management värderas högt.

Du har minst fem års erfarenhet av arbete i en utredande eller ledande roll alternativt andra erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Du har minst en magisterexamen inom ekonomi, nationalekonomi, statsvetenskap eller motsvarande bakgrund eller erfarenheter som vi bedömer likvärdigt. Det är meriterande om du har arbetat med stora kunder eller myndigheter, har kunskap om finansiella regelverk, upphandling (gärna offentlig) samt projektledning.

Som person är du tydlig, flexibel med en god förmåga att driva, planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Du har hög integritet och är leveranssäker med en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Som cash management specialist är du trygg inom dina verksamhetsområde. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid lämplighet för tjänsten samt dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Annika Gyllström, annika.gyllstrom@riksgalden.se alternativt biträdande HR-Chef Per-Åke Ferngren 08-645 00 00

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas vilket gör att svenskt medborgarskap är ett krav.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, relevanta examensbevis och betyg senast den 12 december 2018. Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Ange referens 2018/1083.

Riksgälden erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor med cirka 180 medarbetare finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara