Riksgälden söker kvalificerade jurister

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 30 november 2018
Stängs
den 6 januari 2019
Ref:
2018/964
Kontakta
Ingela Grönquist
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksgalden_9.jpg

Vill du arbeta i en utvecklande roll med juridiska frågor som spänner över Riksgäldens samtliga verksamhetsområden?

Riksgälden har ett viktigt samhällsuppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Avdelningen Juridik har en central roll i utförandet av Riksgäldens uppdrag. På Juridik arbetar engagerade jurister med olika kompetenser och erfarenheter. Verksamheten fortsätter att utökas och till vårt juristteam söker vi därför ytterligare jurister med olika profiler.

I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Under året har Riksgälden därtill fått i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering, insättningsgarantin och investerarskyddet. I din roll som jurist kommer du att arbeta med komplexa och varierande frågor nära verksamheten. Du kommer att ge råd och juridiskt stöd till hela organisationen i såväl större som mindre frågor, bl.a. genom att vara med och driva stora utvecklingsprojekt, granska och upprätta avtal, bistå med juridiska analyser, besvara remisser och utarbeta föreskrifter samt proaktivt medverka till att Riksgälden följer såväl externa som interna regelverk.

Vi söker dig som har en jur. kand. eller motsvarande examen samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från t.ex. domstol, departement, myndighet, advokatbyrå, bank, bolag eller annan verksamhet som vi bedömer som likvärdig. Gedigna kunskaper inom något av områdena finansiell rätt, avtalsrätt, offentlig rätt/förvaltningsrätt, eller de regelverk som styr de finansiella företagen och de finansiella marknaderna är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, lösningsorienterad och självgående. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en tydlig analytisk förmåga kombinerad med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet på Riksgälden förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjuristen Ingela Grönquist, tel. 08-613 46 96 eller HR-chefen Noelle Moe, tel. 08-613 47 08.

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg via www.riksgalden.se/jobb senast den 6 januari 2019. Ange referens 2018/964. Urvalet av kandidater sker löpande. Arbetspsykologiska tester kan ingå som en del av rekryteringsprocessen. Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Riksgälden erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.