Business Controller till ISS största kundkontrakt

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 5 december 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ISS Facility Services vision är bli världens främsta serviceorganisation och nyckeln till att vi kommer lyckas ligger i våra medarbetare. På ISS Facility Services levererar vi en serviceupplevelse som hjälper våra kunder att nå sina mål och det som främst särskiljer oss i branschen är vår förmåga att stärka och lyfta våra medarbetare. Vi är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 40 000 medarbetare i Norden och med närmare 500 000 medarbetare världen över är vi världens fjärde största privata arbetsgivare. Med vår unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal ser vi till att levandegöra ‘The Power of the Human Touch’ i hela vår serviceleverans. Vill du också bli en del i vår globala organisation och i vår resa till att bli världens främsta serviceorganisation?
www.se.issworld.com

 

Business Controller till ISS största kundkontrakt

ISS vision är att vara ”The worlds greatest service organization”. Det är en ambitiös målsättning satt av en målmedveten organisation. På ISS sätter vi service i första rummet och strävar ständigt efter att bli ännu bättre. Det är vår väg mot Service Excellence.

Om rollen

ISS och Vattenfalls samarbete är djupgående och har pågått under många år. Kontraktet, som är ISS största kontrakt i Sverige, är komplext både till innehåll och geografisk spridning. Tjänsteleveransen omfattar allt från lokalvård och kontorstjänster till daglig drift och underhåll av kärnkraftsreaktorer. Verksamheten sysselsätter ca 300 personer i löpande drift men kan öka med upp till 200 personer ytterligare vid revisioner av kärnreaktorer.

Som Business Controller för kontraktet är ditt huvudansvar att säkra den ekonomiska driften av kontraktet. Det innebär konkret ett ansvar för budget, prognos, bokslut och analys. Utifrån din position i kontraktets ledningsgrupp bidrar du med ekonomisk styrning genom att ta fram underlag med konkreta åtgärder och aktiviteter. Business Control förväntas ta en aktiv del i den kommersiella utvecklingen av kontraktet. Rätt person måste därför vara intresserad av att arbeta verksamhets- och kundnära.

Rollen bär inget formellt personalansvar men du samverkar med kontraktets övriga ekonomer samt med den centrala finansorganisationen inom ISS Sverige. Rollen rapporterar i matris med heldragen linje till Account Director Vattenfall och med streckad linje till Head of Business Control, ISS Sverige.

Tjänsten är placerad vid ISS huvudkontor i Stockholm, Liljeholmen. Resor förekommer framför allt nationellt till kontraktets leveransorter. Antal resdagar går delvis att styra genom egen planering.

 

Vem vi söker

På ISS söker vi individer före titlar. Vi trivs bäst med personer som älskar service, tänker affärsmässigt med både hjärta och hjärna och ser till att ha kul när vi jobbar. Om du känner igen dig i detta finns en god chans att vi kommer att trivas ihop!

För rollen som Business Control Vattenfall krävs gedigen business control-erfarenhet. Du är trygg i redovisning och har god vana av att arbeta med ekonomistyrning och beslutsfattande. Du har akademisk examen inom ekonomi/finans. Meriterande med vana av Oracle och Cognos/TM1. Självklart är du helt komfortabel med att använda Excel och övriga MS Office program. Det är en klar fördel om du har yrkesmässig bakgrund från en större internationell organisation och rapportering i matris.

Som person trivs du i en Business Controller-roll som kräver operativt engagemang och kommersiellt ansvarstagande utifrån en ledningsgrupps-position. Du har kommersiell fingertopps-känsla och har talang för att se en affärsmöjlighet när den dyker upp. Du är intresserad av att utveckla och förbättra verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Du känner dig bekväm i att verka i en miljö med många kontaktytor och intressenter och du är bra på att kommunicera med andra. Ditt sätt att vara är pragmatiskt, transparent och engagerande.

För att nå visionen – The world’s greatest Service organization, krävs ständig utveckling och förändring till det bättre. Det är därför viktigt att du själv har känslan, nyfikenheten och drivkraften att se förändring som något positivt. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en plats i teamet som skapar The world’s greatest service organization. Vid ISS känner vi genuin stolthet och passion för det arbete vi gör och ser till att ha roligt längs vägen.

I rollen som Business Control Vattenfall kommer du att verka i ledningen för Sveriges största FM-kontrakt. Därtill blir du en del av ISS Sverige – ett av landets största tjänsteföretag. ISS är en global organisation som erbjuder goda karriärmöjligheter för den som vill och levererar. Personlig professionell utveckling står högt på vår agenda – så vill du, vill vi!

Välkommen till oss!

Ansök

I den här rekryteringen samarbetar vi med Constatera Search & Interim AB. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Peter Palmqvist, 070 570 82 82 peter.palmqvist@constatera.se. Ansök snarast, urval och intervjuer sker löpande. Jobbet går att söka så länge det ligger kvar på nätet.

Välkommen med din ansökan!