Redovisningsekonom till Sweco

Rekryterare
Gazella
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 december 2018
Stängs
den 6 januari 2019
Ref:
2301
Kontakta
Madelene Steinert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en driven och initiativtagande Redovisningsekonom till Sweco, det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. I rollen som redovisningsekonom kommer du att ha fullt bolagsansvar och självständigt ansvara för den löpande redovisningen, månads- och årsbokslut för ett bolag inom koncernen. En del av rollen kommer även att innebära att kartlägga, effektivisera samt förbättra befintliga processer, rutiner och arbetssätt på redovisningsavdelningen. Till denna roll söker vi en driven och erfaren redovisningsekonom som brinner för att, tillsammans med sina kollegor, utveckla redovisningsfunktion på Sweco. Du kommer att ingå i ett team om 12 personer och rapportera till redovisningschef för gruppen. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag. 

Din utmaning

  • Ansvara för den löpande redovisningen för ett bolag i koncernen
  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning (enligt K3)
  • Upprätta moms- och skattedeklarationer
  • Kartlägga, utmana och utveckla befintliga rutiner, arbetsmetoder och processer för redovisningsavdelningen 

Erfarenhet
Vi söker dig med minst fem års erfarenhet ifrån kvalificerat redovisningsarbete och har skapat dig en god förståelse för hela redovisningsflödet. Du har även självständigt arbetat med bokslut och årsbokslut sedan tidigare. Det är meriterande om du har kunskaper inom regelverket K3, men det är inget krav. Vi ser även gärna att du har erfarenhet och intresse av att driva förändringsarbete för befintliga arbetssätt sedan tidigare. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska samt har mycket goda kunskaper i Excel. Det är även meriterande om du har kunskaper i Maconomy och Ocra, men det är inget krav.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är positiv, initiativtagande och prestigelös. Du kan hantera en stor variation av arbetsuppgifter och trivs i en föränderlig miljö där det händer mycket och tycker om att arbeta såväl självständigt som i team. Som person är du flexibel, noggrann och genomför ditt arbete ansvarsfullt. Du har intresse och förmåga att se hela processen och tycker om att och se förbättringar och lösningar på problem. Vidare är du är kommunikativ och trivs i en social roll med många kontaktytor.

Sweco
Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.