Affärsdriven Ekonomichef till ACO Nordic

Rekryterare
ACO Nordic
Plats
Göteborg
Annonserat
den 7 december 2018
Stängs
den 14 januari 2019
Kontakta
Gunilla Thulin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ACO Group är världsledande inom tillverkning och försäljning av avvattningsteknik för applikationer utomhus och inomhus. ACO Group står för kvalitet, erfarenhet och innovationskraft. Inom koncernen är det mer än 4500 anställda. ACO finns i över 40 länder, på alla kontinenter med fristående företag. Vi har egna produktionsanläggningar i 14 länder, inklusive Australien, USA och Kina.

ACO Nordic AB är det svenska dotterbolaget till ACO Group. Huvudkontoret för Sverige ligger i Göteborg med kontor även i Stockholm och Umeå. Företaget omsätter cirka 150 miljoner och har cirka 30 medarbetare. ACO Nordic AB är en integrerad del av ACO Nordic Group med huvudsäte i Danmark. Lager finns i Nässjö. Inom Nordic Group ingår Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Läs mer på aco-nordic.se

Ansök senast: 2019-01-14

Plats: Göteborg

ACO Nordic söker en ekonomichef som är lika engagerad i affären och medarbetarna som i siffrorna. Du kommer in i ett företag under stark tillväxt och blir en del av företagskulturen som är icke-hierarkisk och tillåtande med stort utrymme för innovation, passion och entreprenörskraft.

Som ekonomichef får du ett helhetsansvar för ekonomiavdelningen och HR på företaget. I det ingår att analysera företagets ekonomiska läge och komma med förslag på förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som behövs för att utveckla företaget men även för den nordiska gruppen. Du rapporterar till VD och har personalansvar för en ekonomiassistent.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Driva, utveckla och effektivisera ekonomifunktionen
  • Optimera och effektivisa ekonomiprocesser tillsammans med övriga nordiska ekonomichefer
  • Leda redovisnings-, boksluts- och ekonomiskt uppföljningsarbete med tidplaner, bokslut, månadsrapport, budgetprocess, deklarationer, lager, investeringar och prognoser
  • Analys och resultatuppföljning
  • Beräkning av kundbonus
  • Upprätta, analysera och rapportera månads-, halvårs- och årsbokslut till ledning och moderbolag
  • Vara behjälplig i HR-processer som medarbetarsamtal, lönerevision och rekrytering
  • Allmän bolagsadministration som hyreskontrakt, försäkringar, bank etc.
  • Regelbunden kontakt med CFO för ACO Nordic Group

Du är civilekonom eller motsvarande och har erfarenhet av liknande roll i ett medelstort bolag, gärna i internationell miljö. Vidare så har du god förmåga att utrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift. Tyska är meriterande.

Som person är du driven, proaktiv och affärsmässig. Du är också kommunikativ med en pedagogisk förmåga och trivs i en självständig roll med stor möjlighet att påverka.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se senast den 14 januari. Vid frågor, kontakta Gunilla Thulin 0735-49 99 00 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.