Head of Accounting till Nordnet

Rekryterare
Nordnet
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 19 januari 2019
Kontakta
Oskar Ceder
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nordnet
Nordnet befinner sig i en expansiv fas där man gör stora investeringar i utveckling och stärker sitt grepp om den nordiska marknaden. Man har starka ägare i ryggen i form av Öhmangruppen och Nordic Capital och en kundstock som är både stabil och växande. På huvudkontoret i Stockholm sitter omkring 500 personer och här finns bolagets centrala ekonomifunktion. Redovisningsgruppen har uppdraget att säkerställa redovisning, rapportering och regelefterlevnad inom koncernen. Gruppen består idag av 14 drivna medarbetare och nu söker vi efter en chef som ska leda och utveckla dessa i den kommande expansionen. Rollen innebär ansvar både för att operativt arbetsleda och utveckla gruppen samt strategiskt utvecklande av processer och systemstöd. Rollen rapporterar till CFO.

Ansvarsområde:

  • Säkerställa korrekt redovisning, både internt och externt på koncernnivå
  • Säkerställa korrekt rapportering till myndigheter och revisorer
  • Ansvara för regelverksefterlevnad både avseende uppdateringar av regler och nya produkter eller processer
  • Lönesättande personalansvar för redovisningsgruppen med ansvar för att säkerställa rätt bemannings- och kompetensnivå i gruppen
  • Kostnads- och budgetansvar för redovisningsavdelningen
  • Löpande arbete med förbättringsprojekt och ad-hoc projekt

Kvalifikationer:
Rätt kandidat har ca 10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Bank eller kreditinstitut och en relevant universitetsutbildning inom ekonomi som grund. Du har stark erfarenhet av redovisning och rapportering inom Bank eller kreditinstitut både vad gäller transaktionsflöden och regelverk. Vidare är du en erfaren och trygg ledare som drivs av att leda och utveckla människor. Har du erfarenhet av komplexa skatt- och momsfrågor i den här typen av verksamhet är det meriterande. Som person är du dynamiskt och lösningsorienterad. Du har ett lösningsorienterat mindset och trivs i en entreprenöriell miljö där du får chans att utmana både tankesätt och processer. Flytande svenska och engelska är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb