Regionchef till Hyresgästföreningen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Ref:
SE-13502
Kontakta
Monica Fogel-Kamien
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Du entusiasmeras av att driva utveckling utifrån både resultat-och värderingsperspektiv.

Du stöder  regionens medarbetare och förtroendevalda i uppdraget att företräda medlemmarna och att vara en viktig aktör i såväl samhällsdebatt som samhälls- och stadsutveckling. Du leder din verksamhet tillsammans med dina medarbetare i din ledningsgrupp.

Med de fyra geografiska teamen Norr, Syd, Ytterstaden och Innerstaden skapar vi ett samarbete som sätter medlem­mar och hyresgäster i centrum. Varje team består av lokala hyresgästföreningar, föreningar och personal från samtliga enheter på regionkontoret.

Som regionchef i Region Stockholm blir du också en del av Hyresgästföreningens nationella ledningsgrupp där du bidrar till Hyresgästföreningens strategier och utveckling.

Hyresgästföreningen är mitt inne i vårt arbete med att förnya vår organisation och arbetssätt i enlighet med det av förbundsstämman antagna Framtidsprogrammet och  Agenda 2022. Prioriterat är att bli en starkare medlemsorganisation, som betyder mer för fler, med fler och mer aktiva medlemmar och förtroendevalda. Vårt mål är att bli en bredare samhällsaktör, som konstruktivt bidrar till samhällsutvecklingen. Genom ökad lokal närvaro och att öppna upp för olika samarbeten ska vi bli en bredare samhällsaktör och den natur­liga mötesplatsen för boende- och samhällsfrågor. Vi vill ta en större plats i samhällsdebatten, bland annat genom att stärka vårt samarbete med andra idéburna organisationer, akademier och näringsliv.

Som ny regionchef är ditt uppdrag att fortsätta det förnyelsearbete som påbörjats och bidra till att skapa bra förutsättningar för en ännu starkare Hyresgästförening. Du gillar att utveckla och förändra, är kommunikativ och får med dig medarbetare och förtroendevalda i arbetet.

Detta är ett uppdrag för dig som drivs av värderingsfrågor och har ett stort intresse av samhällsfrågor. Du har högskoleutbildning eller motsvarande och är trygg i din roll som chef över andra chefer. Har du varit verksam inom  idéburna organisationer eller andra medlemsorganisationer är det en merit.

Du är anställd av förbundskontoret i Stockholm och rapporterar till  Förbundschef och regionstyrelse.

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande uppdrag med engagerade och kunniga medarbetare samt med möjlighet att påverka bostadsfrågor såväl i Stockholmsregionen som för hela landet.

Låter detta som något för dig? Läs mer på www.mercuriurval.se där du också kan  bifoga din ansökan  med CV och personligt brev (ref nr SE-13502) senast den  20/1 2019. Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa våra konsult på Mercuri Urval, Monica Fogel-Kamien, tel. 0733-77 01 80. Du kan också kontakta de fackliga representanterna: Gunnel Nyman Graff för Handels, Kenneth Samuelsson för Journalistklubben och Susann Wikström för SACO . Du når dem på tel.nr 0771 - 443 443.

 

Om företaget
Hyresgästföreningens mål är allas rätt till en bra bostad. Vi vill att det byggs fler bostäder som är sunda och bra. Vi kräver rimliga hyror, inflytande och trygghet. Vi är en partipolitiskt obunden organisation för att alltid kunna ta hyresgästernas parti. Hyresgästföreningen förhandlar för alla hyresgäster som så vill – nio av tio hyreshushåll. Varje år vänder sig 100.000 medlemmar till föreningen för att få råd och hjälp i sina mellanhavanden med hyresvärden. Över en halv miljon hushåll är medlemmar i Hyresgästföreningen. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Cirka 10 000 medlemmar har dessutom valt att engagera sig som förtroendevalda. Vi finns i 3.000 bostadsområden runt om i landet.

Hyresgästföreningen är indelad i nio regioner över hela landet. Arbetet och behoven kan se olika ut beroende på geografiskt område. Alla regioner samordnar de insatser som behövs för respektive område och här finns en bred expertis samlad i av form bland annat jurister, förhandlare och verksamhetsutvecklare. Som organisation brinner vi för att alla ska ha rätt till en god bostad till rimlig kostnad.

Region Stockholm omfattar 26 kommuner och har drygt 120 000 medlemmar, ca 3 000 förtroendevalda och 160 anställda. Regionkontoret ligger i Globen City. Våra främsta uppgifter är hyresförhandlingar, bostadspolitiskt opinionsarbete, juridiskt stöd till våra medlemmar och lokalt utvecklingsarbete i bostadsområdena.

Liknande jobb

Liknande jobb