Analytiker som vill vara med och bidra till finansiell stabilitet

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 16 januari 2019
Ref:
1146
Kontakta
Johan Berg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Finansiell stabilitet arbetar du med att analysera finansiella stabilitetsrisker och policyfrågor med fokus på banksektorn. Du är med och utvecklar analysen av den finansiella stabiliteten samt arbetet med att identifiera och motverka eventuella sårbarheter eller obalanser i det finansiella systemet.

Avdelningen tillhör staben Ekonomisk analys och du kommer arbeta tätt tillsammans med andra medarbetare på staben liksom med olika delar av Finansinspektionens (FI:s) verksamhet, främst med verksamhetsområde Bank. Samarbetet ger goda möjligheter till internt kunskapsutbyte.

Vi söker dig som har en akademisk examen, minst på magisternivå, inom nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Forskarutbildning inom relevant område samt kunskap om kapital- och likviditetsregler för banker är en fördel. Du har erfarenhet av analytiskt arbete inom det finansiella området, med fördel i en projektledande roll, samt vana att kommunicera dina resultat och slutsatser i såväl tal som skrift. Ett stort intresse för det svenska finansiella systemet, i synnerhet för banksektorn, är också en förutsättning för arbetet. Tidigare erfarenhet av riskanalys och erfarenhet av arbete med frågor kopplat till finansiell stabilitet och med regelverk på det finansiella området är meriterande.

Som person är du självgående, analytisk och initiativtagande. Du är även effektiv i ditt sätt att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du arbetar gärna tillsammans med och hjälper andra, anstränger dig för att hitta lösningar samt bidrar till ett gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet samt att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Johan Berg på 08-408 984 74.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 16 januari 2019. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb