Senior Business Controller till RUAG Space

Rekryterare
Ruag Space
Plats
Göteborg (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 15 januari 2019
Kontakta
Catharina Langert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

RUAG Space is the leading supplier of products for the space industry in Europe, and with a growing presence in the United States. Experience, outstanding reliability, customer focus and a comprehensive, clearly structured product portfolio all make RUAG Space the partner of choice for manufacturers of satellites and launchers across the globe. www.ruag.com

Vill du jobba i en stimulerande miljö i ett högteknologiskt företag som bidrar till samhällsutveckling? 

RUAG Space söker nu dig som tilltalas av att arbeta nära verksamheten i en dynamisk och internationell miljö. Som Senior Business Controller för vår Produktgrupp Electronics med placering i Göteborg kommer du få vara med på en mycket spännande resa. Vi söker en affärsinriktad och driven Senior Business Controller som skall arbeta med utvecklingen och rapporteringen av den ekonomiska lönsamheten för gruppen och siten i Göteborg. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Produktgrupp Electronics.

Om tjänsten 
I rollen som Senior Business Controller kommer du att fungera som proaktivt affärsstöd till Senior Vice President. Fokus i ditt arbete är strategisk och operativ controlling samt att utmana och driva utvecklingen av ekonomistyrning framåt.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat: 

Strategisk Controlling

 • Ansvara, definiera samt rapportera KPI:er för verksamheten och förslag till strategiska åtgärder
 • Aktivt delta i strategisk affärsplanering
 • Driva förbättring och utveckling av effektiva KPI-modeller, Early-warning-system och ledningsgruppsrapporter  
 • Proaktivt samverka och stötta i kundförhandlingar för stora projekt och kontrakt
 • Samordna Controllers arbete utifrån definierade riktlinjer
 • Rapportering, analys och uppföljning av verksamheten och dess ekonomiska resultat och utveckling
 • Analys och lönsamhetsförstärkande åtgärder och initiativ
 • Utmana och agera support

Operativ Controlling

 • Aktivt driva budget- och prognosarbete samt bidra till att utveckla verktyg för att effektivisera dessa processer
 • Rapportering, analys och uppföljning av verksamheten och dess ekonomiska resultat och utveckling
 • Analys och lönsamhetsförstärkande åtgärder och initiativ
 • Utmana och agera support

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och har lång erfarenhet från rollen som Business Controller i ett globalt bolag. Du trivs att arbeta verksamhetsnära och att aktivt vara med och bidra till att verksamheten drivs framåt genom ett affärs- och utvecklingsinriktat arbetssätt. Du har erfarenhet av att arbeta i en matrisorganisation i en internationell miljö med många kontakter och du är van vid att skapa processer och strukturera organisationsbreda initiativ. Vidare är du systemorienterad med mycket hög kunskap i Excel samt behärskar engelska väl i tal och skrift.   

Din personlighet är en viktig framgångsfaktor. Du förtroendeingivande och har ett öppet, nyfiket sinnelag samt ser dig som energisk och affärsorienterad med blickar framåt. Du arbetar proaktivt och lösningsorienterat och du gillar att arbeta mot uppsatta mål och fungerar i ett högt arbetstempo i en miljö där förändring är en del av vardagen. Du är ambitiös, strukturerad och drivande i ditt arbete och du gillar utmaningar. Vidare är du trygg i dig själv och ser dig som en lagspelare med en pedagogisk förmåga. Då rollen innefattar många internationella kontakter är det viktigt att du är en utåtriktad och kommunikativ person som har lätt för att skapa kontakter och som vågar säga vad du tycker i frågor som rör ditt område. Resor förekommer regelbundet i tjänsten. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Skicka in din ansökan senast den 15 januari 2019, urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catharina Langert på telefon 031 – 333 54 81. 
Varmt välkommen med din ansökan!