Arbetsrättslig rådgivare sökes till Måleriföretagen

4 dagar kvar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 26 januari 2019
Kontakta
Maria Elvung
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med ett erfaret och dedikerat team om fem personer och rapportera till Förhandlingschefen. I din roll kommer du att vara ansvarig för Region Norr med placering i centrala Stockholm eller på regionkontoret i Umeå.

Du kommer främst att arbeta med juridisk rådgivning, till största delen med arbetsrättsliga frågor, och som förhandlingsstöd till Måleriföretagens medlemsföretag. Rådgivningen sker huvudsakligen per telefon men även genom personliga möten där du arbetar nära våra huvudmän, särskild regionstyrelsen i Region Norr. Förhandlingsstödet inkluderar både lokala och centrala förhandlingar, inklusive riksförhandlingar, och arbetet innebär även att hålla utbildningar och i övrigt stötta medlemsföretagen i sin roll som arbetsgivare.

Resor inom norra Sverige förekommer i tjänsten.

Vem är du?
Du är helt trygg med att självständigt ge arbetsrättslig rådgivning. Det är meriterande om du även har erfarenhet av entreprenad- och arbetsmiljörättsliga frågor. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av rådgivning och förhandling och det är meriterande om du har utbildning inom juridik, du får gärna vara utbildad jurist men det är inget krav.

Arbetet innebär mycket kontakter med medlemsföretag och för att trivas i rollen bör du tycka att det är roligt att ha många kontaktytor både externt och internt och ha lätt för att bygga relationer. Medlemsföretagen är allt från enmansföretag till större företag men den största medlemsbasen består av småföretag. Du skall tycka om att arbeta med ett arbetsgivarperspektiv och det är mycket meriterande om du har förståelse och intresse för småföretagande.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Som person är du kommunikativ och har lätt för att förklara juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Vidare är du serviceinriktad, utåtriktad och har ett gott omdöme med vana att bemöta huvudmän och kollegor med respekt och professionalitet.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll med bra arbetsvillkor i en verksamhet där man har möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll och som präglas av att det är högt i tak. Du kommer till en organisation som är inne i en mycket spännande fas med ett stort framtidsfokus!

Stockholmskontoret ligger centralt i Gamla Stan och regionkontoret i Umeå ligger centralt i mycket fina lokaler!

Ansökan
Denna rekryteringsprocess hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Om verksamheten
Måleriföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation med uppdraget att utveckla det professionella måleriet i Sverige. Vi erbjuder våra medlemsföretag kvalificerad arbetsrättslig rådgivning, stöd i arbetsgivar- och kollektivavtalsfrågor, förhandlingsstöd samt tjänster inom medlemsservice och branschutveckling. Vidare förbättrar Måleriföretagen förutsättningarna och näringsvillkoren för sina medlemsföretag och branschen i stort. Organisationen har ca 1200 medlemmar som representerar 85 procent av alla anställda i måleribranschen. Måleribranschen i Sverige omsätter ca. 13 miljarder. Måleriföretagen är medlem i Svenskt Näringsliv.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

 

Liknande jobb

Liknande jobb