HSB Stockholm söker Medlemschef

6 dagar kvar

Rekryterare
HSB Stockholm
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 januari 2019
Stängs
den 27 januari 2019

Visste du att det var HSB som uppfann sopnedkastet? Även om det numera är historia så är det ett bevis på vårt arv och vår innovationskraft. I snart hundra år har vi verkat för det goda boendet genom att bygga, utveckla och förvalta fastigheter samt stötta bostadsrättsföreningar i deras styrelsearbete. Nu söker vi en engagerad och målinriktad medlemschef som vill flytta in hos oss på Fleminggatan, och ta HSB Stockholm in i nästa århundrade. 

Om rollens uppdrag

Ditt viktigaste uppdrag som medlemschef är att utveckla medlemskapet. Det innebär bland annat att

  • Utveckla framtidens HSB-ledamot, som är en av våra mest uppskattade medlemsförmåner.
  • Öka medlemsinflytandet och föreningsengagemanget, bland annat genom utbildningar för    styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar och styrelserådgivning.
  • Arbeta med det individuella medlemskapet och bosparandet i HSB.
  • Företräda HSBs medlemmar i bostadspolitiska frågor.
  • Ta ett uppdrag som HSB-ledamot hos en av våra medlemsföreningar.

Vad får du?

Om vi frågar HSB Stockholms medarbetare vad vi erbjuder som arbetsgivare säger de ”fantastiskt trevliga och kompetenta kollegor”, ”utvecklingsmöjligheter”, ”trygg och stabil organisation som tar ansvar” och ”vi lever verkligen våra värderingar”. Du blir en del av ledningen för affärsområdet Medlem & Marknad där vi idag är fyra medarbetare. Vi jobbar tillsammans mot våra mål och har ofta väldigt roligt på vägen. I tjänsten erbjuds du förtroendearbetstid och 30 dagars semester.

HSB är en värderingsstyrd organisation och våra värderingar är grunden i hela vår verksamhet. Allt vi gör ska genomsyras av Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. Det är något du måste inspireras av om du ska trivas inom HSB.

Vem är du?

I rollen ska du utveckla ditt team på åtta medarbetare och vår verksamhet. Det gäller att balansera visioner och verklighet – det krävs rätt inställning och prioriteringar för att skapa resultat. Hos oss är det viktigt att skilja på chefskap och ledarskap. Det innebär bland annat att du som chef ska arbeta med budget, uppföljning och planering och som ledare skapa de bästa förutsättningarna för att få dina medarbetare att lyckas.

 Som medlemschef behöver du ha förmågan att skapa förtroende, och etablera ett framgångsrikt samarbete med medlemmar samt medarbetare inom andra delar av organisationen. Du behöver också vara självgående, skapa dina egna möjligheter och agera på utmaningar.

Vilken bakgrund har du? 

Du har relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis statsvetenskap och erfarenhet av att leda en verksamhet med alltifrån budgetarbete och planering av verksamheten till medarbetarutveckling och teambuilding. Vi ser gärna att du har erfarenhet från likande affärsmiljö som till exempel medlemsägd organisation eller föreningsverksamhet.

Hur ansöker jag?

Vi ser fram emot att berätta mer om HSB Stockholms verksamhet och rollen som medlemschef när vi ses. I denna rekrytering samarbetar HSB Stockholm med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Seniorkonsult Natalie Jacquet, 073-421 79 86 eller Researchkonsult Christina Singelman, 073-421 79 87. Skicka din ansökan senast den 27 januari. Intervjuer sker löpande, och tillträde så fort som möjligt. Kanske är det just du som flyttar in med oss på Fleminggatan i vår? 

Så länge kan du läsa mer om oss på www.hsb.se/stockholm

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb