Affärsområdeschef Norrtåg

Rekryterare
Tågkompaniet AB
Plats
Umeå (Kommun), Västerbotten
Annonserat
den 9 januari 2019
Stängs
den 21 januari 2019
Ref:
SE-13507

Position

Tågkompaniet söker en erfaren ledare, till en spännande nyckelroll med ansvar för företagets trafikavtal med Norrtåg, med placering i Umeå. Som affärsområdeschef hos oss blir din uppgift att skapa en ökad effektivitet samt förbättrad kvalitet i vår leverans, vilket genererar både fler resenärer i vår trafik och ökad lönsamhet. I rollen har du fem direktrapporterande gruppchefer placerade i Umeå, Luleå samt Ånge. Du ingår också i Tågkompaniets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD som är placerad i Gävle.

Som affärsområdeschef Norrtåg har du budget- och resultatansvar för hela ditt affärsområde vilket innefattar cirka 160 personer och en omsättning på cirka 170MSEK. Din roll innebär också att du fungerar som organisationens ambassadör utåt mot både beställare, myndigheter och press. Du ansvarar för att leda din organisation samt även att driva samverkan med affärsledning och affärsutveckling tillsammans med beställaren.
Organisationens framgång bygger på dina djupa kunskaper om affärsutveckling, ledning, kunder, beställare och din förmåga att utveckla organisationen och medarbetarna. 
 

Din bakgrund är kanske från att ha arbetat som VD, divisionschef, platschef, affärsområdeschef, affärschef eller liknande och har erfarenhet från organisationsutveckling samt också ha arbetat med affärsutveckling och ett nära samarbete med nyckelkunder.

Du har en dokumenterad förmåga att leda och skapa bra relationer med kunder, beställare, medarbetare och andra viktiga intressenter. Du driver och säkerställer en miljö för att motivera din lokala ledningsgrupp och utvecklar en professionell organisation med gott samarbete både internt och externt.

Vi vill att du bor i Umeå regionen och har en ledarerfarenhet från en personalintensiv bransch. I dina tidigare roller har du ansvarat för leverans på större avtal samt haft budgetansvar. Troligvis har du en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, marknadsföring, personal eller annan relevant inriktning. Din personlighet är viktigare än din exakta bakgrund, vi tror att du är en trygg ledare som står med bägge fötterna på jorden och att du bidrar med både din energi och affärsmässighet.

Vi erbjuder en verksamhetsnära och utvecklande tjänst i en organisation med stor kvalitetsmedvetenhet och mycket gott renommé i branschen. Tågkompaniet är ett entreprenörsstyrt bolag med korta beslutsvägar där du ges stora möjligheter att vara med och påverka. Vi erbjuder dig också en möjlighet att få vara del av en framåtriktad organisation med stor prestigelöshet. I tjänsten ingår resor både inom och utanför regionen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Varmt välkommen med din ansökan, med personligt brev och cv, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13507) snarast dock senast den 21 januari. För fler frågor kontakta Mats Wärnling, ansvarig konsult på Mercuri Urval på tel. 0709-856363.

Om företaget

Tågkompaniets affärsidé är att leverera kostnadseffektiv tågtrafik av hög kvalité för passagerartrafik. Bolaget startades 1999 och ägs sedan 2007 av den norska transportkoncernen NSB AS. Tågkompaniet har en omsättning på cirka 550MSEK med 500 anställda med huvudkontor i Gävle plus ett tiotal lokala platskontor. Kulturen är prestigelös och obyråkratisk med snabba beslutsvägar. Tågkompaniet driver idag 4 trafikuppdrag i Sverige varav ett är Norrtåg med totalt 160 anställda och en omsättning på 170MSEK fördelat på tre platskontor i Luleå, Umeå och Ånge. För mer information om oss se www.tagkompaniet.se och www.nsb.no