VD och koncernchef

Rekryterare
Umeå Energi
Plats
Umeå (Kommun), Västerbotten
Annonserat
den 9 januari 2019
Stängs
den 31 januari 2019

VD OCH KONCERNCHEF TILL UMEÅ ENERGI
Vi söker en affärsmässig och nytänkande VD med passion för förändringsarbete - som ska leda vår organisation och våra medarbetare in i framtiden. 

VI ÄR UMEÅ ENERGI – ÄR DU VÅR NYA VD?

Umeå Energi är en kommunägd energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa, hållbara och kundnära lösningar för el, värme och bredband. Umeåregionen växer och vi bidrar till att utvecklingen sker på ett hållbart sätt.

 Omvärlden förändras och vi formerar oss nu för att effektivt ta nästa steg mot att bli en lösningspartner och ett än mer kundorienterat företag. Vi utvecklar både arbetssätt och organisation för en enkel, skalbar och adaptiv verksamhet. Med fokus på kund skapar vi en teambaserad struktur med enhetlig styrning som bidrar till vår gemensamma framgång. Med gemensam kultur och tydliga mål skapar vi bästa förutsättningar för att i vardagen och över tid vara kundernas och medarbetarnas val.

ROLLEN
Som VD och Koncernchef driver du en ambitiös och professionell organisation med tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb förändringstakt. Du driver fortsatt utveckling av näringsliv och samhälle för ett attraktivt Umeå. Som VD har du en betydande roll i vårt förändringsarbete och du arbetar vidare med införandet av nya arbetssätt.

 Vi är en av Umeåregionens större arbetsgivare. Koncernen ingår i Umeå kommunföretag och du rapporterar till en politiskt tillsatt styrelse. Tjänsten är placerad i Umeå.  

ÄR DET HÄR DU?
Vårt ledarskap kännetecknas av mod, engagemang, affärsmässighet och utveckling. Som ledare hos oss ser du våra affärer med ett kundperspektiv och arbetar med att skapa attraktiva helhetslösningar. Med en god överblick brinner du för koncernens resultat och framgång. Du pekar ut riktningen och har ett stort förtroende för dina kollegor – vilket gör att du låter mandatet ligga där frågeställningen uppstår. Dagligen skapar du goda relationer och främjar samarbete så att vi på mest effektiva sätt nyttjar engagemang och kompetens. Ledare hos oss tänker nytt samt utmanar dagens lösningar - och förändrar bara där det skapar värde.
 
Vi söker dig med god erfarenhet av att leda och utveckla organisationer. Du har förmåga att se till helhet och samhörighet mellan organisationens olika verksamheter. Med öppen, ärlig och rak kommunikation är du förtroendeingivande, analytisk och aktiv. Som ledare skapar du entusiasm kring framtida utmaningar. Med högt engagemang och uthållighet omsätter du visionära mål till tydliga strategier och konkreta åtgärder.

KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN 
Du har relevant akademisk examen och flerårig erfarenhet från ledande befattning inom branschen eller närliggande verksamhet. Du har förmåga att skapa goda relationer och relevanta nätverk. Du är trygg och modig i rollen som ambassadör i såväl politiska, mediala, som samhälleliga sammanhang.

ANSÖKAN OCH KONTAKT
Umeå Energi samarbetar i denna rekrytering med Novare Executive Search. För mer information kontakta gärna David Strömwall, 0760-02 45 77 eller Maja Ytterell, 0761-66 48 78. Välkommen att skicka dina ansökningshandlingar till koncernchefUE@novare.se senast 2019-01-31.

UMEÅ ENERGI
Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill utmana genom nytänkande och är drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Ansök om VD och koncernchef

Har du redan laddat upp ett CV? Logga in för att söka direkt

Ansök

Ladda upp från din dator

Eller importera från:

Din CV måste vara en .doc, .pdf, .docx, .rtf, och inte större än 1Mb


4000 antal återstående tecken

När du söker ett jobb skickar vi din ansökan till namngiven rekryterare, som kan komma att kontakta dig. Genom att söka ett jobb listat på Di Din karriär godkänner du våra villkor och vår sekretesspolicy. Du ska aldrig behöva lämna ut bankkontouppgifter. Om du ombeds göra det ska du kontakta oss. Du behöver aldrig uppge uppgifter om ditt bankkonto. Om detta önskas, e-posta oss.

Fler sökningar så här