Business Controller

Rekryterare
Office Depot
Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 16 januari 2019
Stängs
den 15 februari 2019

Vi söker för Office Depots räkning en analytisk och affärsintresserad Business Controller som trivs i en miljö med högt till tak och mycket eget ansvar. Som del av Business Control-enheten får du en central roll med syfte att driva och följa upp på försäljning, resultat, samt stötta ledning med beslutsunderlag. Du blir del av ett controlling-team om tre medarbetare och rapporterar direkt till Head of Business Control. Rollen är placerad på bolagets huvudkontor i Solna.

Arbetsbeskrivning

  • Löpande analys och uppföljning av den operativa verksamheten utifrån budget och nyckeltal
  • Månatlig framtagning och uppföljning av resultatrapporter
  • Månatliga Business Reviews med analys av sälj, marginal och produkt
  • Deltagande i strategiska förbättringsprojekt avseende både befintlig och framtida verksamhet
  • Övriga ad-hoc uppgifter förekommande på ekonomiavdelning

Kravprofil

  • Civil- eller högskoleekonom
  • 2-4 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Du är system- och sifferintresserad, samt van användare av excel och power point
  • Erfarenhet från en internationell verksamhet eller retailbranchen ses som meriterande
  • Som person är du kommunikativ och har förmåga att prata ekonomi med icke-ekonomer

I syfte att lösa dina uppgifter behöver du ha ett analytiskt och ifrågasättande förhållningssätt. Förmågan att fokusera på detaljer och att samtidigt kunna lyfta analysen till en högre nivå är essentiell för att lyckas i din position. Du driver ditt eget arbete framåt och kan komma med egna idéer eller förslag på lösningar för att utveckla rollen eller när utmaningar uppstår. Denna roll avser heltid med provanställning och övergång till fast anställning.

Om Bolaget
Office Depot Svenska AB är ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via butiker, Internet samt direktförsäljning. Bolaget har totalt en omsättning på drygt 1 miljard SEK och ca 350 medarbetare. Varumärket Office Depot grundades 1986 i USA och finns i mer än 50 länder. Office Depot Svenska AB är en del av Office Depot Europa som sedan 1 januari 2017 ägs av det tyska Investmentbolaget Aurelius.

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via ”ansök-knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jacob Gajland på jacob.gajland@financerecruitment.se.

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb