GROUP FINANCIAL CONTROLLER- FORMPIPE

Rekryterare
Formpipe
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 18 januari 2019
Stängs
den 17 februari 2019
Kategori
Redovisning

Formpipe Software AB (publ) är ett produktbolag inom ECM (Enterprise Content Management) och utvecklar och levererar verksamhetsnära ECM-produkter för att strukturera information i större företag, myndigheter och organisationer. Bolagets programvaror och lösningar hjälper organisationer att fånga, hantera och distribuera rätt information, i rätt tid, i rätt sammanhang. Dess produkter erbjuder ökad effektivitet, sänkta kostnader, minimerad riskexponering och förbättrad struktur av information. Formpipe etablerades 2004 och har cirka 230 anställda på kontor i Sverige, Danmark, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och USA. Bolagets största kundgrupper återfinns inom offentlig sektor. Formpipes aktie är noterad på NASDAQ OMX Nordic, Small Cap.

Formpipe är ett expansivt bolag som präglas av en stark framåtanda. Som ett led i bolagets expansion behöver vi nu stärka upp huvudkonterats finansfunktion och söker därför en Group Financial Controller. Rätt kandidat är Civilekonom med minst 3 års relevant yrkeserfarenhet, antingen från Big-4 eller från operativt arbete med fokus på koncernredovisning och konsolidering. Du har kunskaper inom IFRS och har du arbetat med Aaro är det meriterande. Bakgrund från revision och/eller internationella koncerner anses vidare mycket meriterande. Du kommer att vara koncernens specialist gällande koncernredovisning med ansvar för koncernens legala konsolidering och rapportering. Som person trivs du i en dynamisk och föränderlig miljö med många kontaktytor. Du är också utåtriktad, strukturerad samt kommunikativ och du är van att arbeta självständigt och proaktivt.

I denna tjänst rapporterar du till bolagets CFO och du är placerad på bolagets huvudkontor i centrala Stockholm. På huvudkontoret i Stockholm sitter ledning, sälj- & leveransorganisation, marknad, produktägare och ekonomi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • ansvara för upprättande av koncernbokslut och koncernens konsolidering
  • ansvara för koncernens externa rapportering samt årsredovisningsarbete
  • delta i operationell analys samt prognos- och budgetarbete
  • stödja koncernens dotterbolag i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • vidareutveckla koncernens rapporteringsprocesser i befintliga bolag samt etablera processer vid eventuella förvärv
  • delta i övriga projekt inom ekonomi/finans

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb