CFO/Ekonomichef

Rekryterare
Bilmetro AB
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 23 januari 2019
Stängs
den 5 februari 2019
Ref:
0523968928

Bilmetro AB är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Dagens sortiment omfattar de starka varumärkena Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda, KIA och Scania. Bilmetro omsätter runt 3,4 miljarder SEK per år och har ca 600 anställda och säljer 11,400 bilar per år.

Bilmetro koncernen söker nu en ny CFO med placering i Gävle. Du får det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen där också IT samt HR ingår. Till din hjälp har du ca 25 medarbetare varav 5 stycken är direktrapporterande.

Vi söker dig som har akademisk eller eftergymnasial utbildning inom redovisning/revision och minst fem års yrkeserfarenhet i en bred finansiell roll. Dina redovisningskunskaper är gedigna och du har gärna en bakgrund både inom redovisning och controlling. Du har tidigare arbetat i roller som inkluderar personalansvar och har goda ledaregenskaper. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen och dess arbete
  • Finansiering och likviditetsfrågor
  • Upprättande av prognosarbete och budgetprocesser
  • Förberedelser inför ledningsmöten och styrelsemöten
  • Löpande bokslutsarbete
  • Proaktiv ekonomiuppföljning med avdelningschefer
  • Löpande kontakt med revisorer och andra externa intressenter

Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter med olika delar inom koncernen, bör du som person vara social, kommunikativ och trivas med ett stort och varierat kontaktnät. Du tillämpar ett prestigelöst och inspirerande ledarskap och förstår vikten av att bygga upp ett gott samarbetsklimat med övriga enheter inom och utanför bolaget. Du har en god analytisk förmåga och är pedagogisk, öppen och lyhörd i ditt sätt att kommunicera.

Nyckelkompetenser för att lyckas i denna roll är strategiska färdigheter och ett strukturerat och processorienterat arbetssätt. Det är viktigt att du är flexibel och kan ändra prioriteringar när det behövs eftersom vi arbetar i en ständigt föränderlig miljö. Du måste ha en dokumenterad erfarenhet ledarskap och mycket meriterade om du har erfarenhet av branschen eller närbesläktad verksamhet till fordonsindustrin.

Stämmer detta in på dig och du utmanas av utmaningen, erbjuder vi dig ett mycket intressant och roligt arbete i ett expansivt företag. Frågor om tjänsten besvarar av Michael Schilling på telefon 073-0239105.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Bilmetro förbehåller sig rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstidens utgång.

Fler sökningar så här