Projektledare med erfarenhet av komplexa implemenationer

Rekryterare
SJR
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 29 januari 2019
Stängs
den 28 februari 2019

SJR IT söker för kunds räkning en projektledare till finansbolag till ett program som omfattar kunden samt två andra bolag. Målsättningen är att byta varumärke till 100% på de två andra bolagen, för kundens del så är det ett av två affärsområden som skall brandas om vilket komplicerar det hela lite. 

 Projektledarrollen innebär att leda projektet samt rapportera till och stötta vår programledare. Den exekutiva styrgruppen för programmet består av deras VD samt två representanter från deras ägarbolag. 

Implementationen i sig är mer komplex eftersom det är många touchpoints för konsumenter/handlare, olika portaler, utskick, fakturor osv samt att det för kundens del bara är hälften av tjänsterna som skall brandas om. De tjänster som inte skall brandas delar i många fall underliggande system med de tjänster som skall brandas om, slutkundsportaler innehåller idag alla tjänster osv.

I takt med att programmet har insett komplexiteten har man utökat scopet till att även se över processer i något som går under benämningen ”En väg in” och som ligger som ett delprojekt i programmet. ”En väg in” ser på hela kundresan (system, support, incidenthantering osv) och deras leverans för hur det ska se ut blir kravställning in i projektet.  

Internt jobbar de med något som de kallar X-teams, det är grupper organiserade kring deras tjänster där det ingår representanter från produkt, IT, Customer Operations (har hand om onboarding och support av deras tjänster). Dessa X-teams är det som kommer ansvara för att leverera det som projektet kommer fram till ska levereras.  

 Fokus är att driva projektet, men även stötta programledaren ( VP Sales & Marketing) som inte har någon erfarenhet av att leda projekt/program, så rollen innebär att stötta programledaren samtidigt som man driver projektet. 

 

Plats för projektet är  i sthlm men en hel del resor till deras Visby-kontor kommer krävas, 

Projektet kommer sannolikt löpa fram till Q3-Q4 med start omgående.

Liknande jobb

Liknande jobb