Jurist till avdelningen för marknader

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 29 januari 2019
Stängs
den 17 februari 2019
Kategori
Juridik

SOM JURIST på avdelningen för marknader arbetar du med avtalsförhandling och juridisk rådgivning rörande Riksbankens finansiella transaktioner, guld- och valutareserven samt genomförandet av penningpolitiken. Du tar stort eget ansvar och arbetar självständigt samtidigt som du också i många frågor samarbetar med kollegor på avdelningen och Riksbanken i övrigt. Du ingår i den kompetensgrupp som består av Riksbankens samtliga jurister. Gruppen bereder avdelningsöverskridande juridiska frågor som är av avgörande betydelse för bankens verksamhet.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

VI SÖKER DIG SOM har jurist kandidatexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, där du har arbetat minst 5 av de åren inom bank och finans. Du har goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med avtalsrätt, finansiell rätt och sakrätt. Vi ser gärna att du har arbetat med standardavtal som utarbetats av ISDA och ICMA samt att du har erfarenhet av arbete som projektledare.

SOM PERSON är du självgående och strukturerad med hög analytisk förmåga och helhetssyn. Du är bra på att samarbeta, har hög integritet och en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Du är också en skicklig pedagog med ett genuint intresse för finansiella och samhällsekonomiska frågor.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 17 februari 2019. Om du har frågor är du välkommen att maila enhetschef Per Åsberg Sommar eller ringa 08-787 02 61. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Länk till den här sidan https://www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=646&rmlang=SE

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb