Försäljnings- och marknadschef

Rekryterare
Bording AB
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 30 januari 2019
Stängs
den 1 mars 2019

Bording AB är en del av det danska börsnoterade F.E Bording som har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Bordinggruppen består av 14 hel- eller delägda bolag, som arbetar inom tre kompetensområden: Rådgivning, Crossmedia/Logistik och IT-lösningar. 

I den svenska verksamheten är man 80 anställda och omsätter 200 mkr. Genom nära samarbete med våra kunder skapar Bording skräddarsydda helhetslösningar inom marknadskommunikation som stärker kundernas konkurrenskraft.  Våra helhetslösningar består av rådgivning, innovativ teknologi och framtagning av marknadsmaterial med ambitionen att överträffa kundens förväntan. Vi löser helt enkelt marknadsavdelningens ”trassel”.

Det finns en gedigen kompetens i de olika Bordingföretagen vars bredd är unik på marknaden. Våra systerföretag kompletterar varandra på ett sätt som få andra kan. Vi har det stora bolagets muskler och ekonomiska resurser och det lilla bolagets service och omtanke om våra kunder.

Arbetsbeskrivning
Som Försäljnings- och marknadschef för den Svenska verksamheten leder du ett team om sju Key Account Managers. Du ingår i Bording Sveriges ledningsgrupp och rapporterar till VD. Ditt övergripande ansvar är att positionera Bording på den svenska marknaden, vilket du gör genom att tillsammans med ditt team skapa en kommersiell struktur samt en stark sälj- och marknadskultur i bolaget. 

 

Under din operativa ledning skapar ni gemensamt nya kundaffärer samt vidareutvecklar befintliga affärer strategisk och långsiktigt. Du driver teamet gentemot uppsatta budgetmål och arbetar med strukturerad och löpande uppföljning genom en tydlig och effektiv säljprocess. Du ansvarar för att kontinuerligt säkerställa rätt kompetens inom gruppen. Du kommer även att bygga och utveckla marknadsföringen av bolaget för att locka fler kunder. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet av B2B försäljning. Du har dokumenterad erfarenhet av bidra till lönsam tillväxt genom en strukturerad och effektiv säljprocess samt ett stort eget nätverk. Du har erfarenhet av CRM verktyg och driva pipe-line uppföljning. 

Som Försäljnings-och marknadschef har du erfarenhet av att leda seniora säljteam genom tydligt och målstyrd budgetuppföljning. Du bidrar även själv till teamets framgång genom egna kunder och förmåga till nykundsbearbetning. Du har såväl vilja och förmåga att med operativt eget ansvar och ett tydligt strategiskt fokus utveckla Bordings försäljning tillsammans med hela bolaget. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bording med Ogunsen Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Betty Holmberg, Researchkonsult 076-647 16 25. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb