Regional Controller Västeuropa

Förfaller i dag

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 31 januari 2019
Stängs
den 19 februari 2019

voestalpine AG med säte i Linz Österrike är en global industrikoncern med dryga 50 000 anställda. Koncernen har en ledande position inom sina olika divisioner och produktområden. Inom Divisionen High Performance Metals är divisionens globala säljbolag uppdelade i fem regioner varav region Västeuropa är en. Läs mer om oss på www.voestalpine.com

Till våra trevliga lokaler i Mölndal där ledningen för region Västeuropa och det svenska säljbolagets huvud- och säljkontor för västra Sverige är placerade söker vi nu en erfaren controller.

Om tjänsten
I rollen som Regional Controller hos oss är du en nyckelperson i vår verksamhet. Du fungerar som en länk mellan säljbolagen inom regionen samt mellan regionen och koncernens huvudkontor i Wien. Fokus i ditt arbete är att vara ett affärsstöd till Regional Manager och lokala säljbolag. Du har löpande kontakter med respektive bolags controller/CFO och har en aktiv roll i den nordiska ledningsgruppen. Du rapporterar till Regional Manager.  

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat: 

  • Analys och uppföljning av finansiella nyckeltal månads- och kvartalsvis såsom avvikelseanalyser, trendanalyser samt löpande lämna förslag på åtgärder, aktiviteter och följa upp dess genomförande
  • Ad hoc analyser och lönsamhetsförstärkande åtgärder och initiativ
  • Validering av effektiviseringsprogram och löpande uppföljning av dessa 
  • Aktivt medverka och koordinera budgetprocessen samt sammanställa, konsolidera och presentera regionens budget  
  • Koordinera investeringsbudgetering och löpande uppföljning
  • Ansvara för struktur i styrelsematerial och analysera erhållen information i samråd med Regional Manager samt medverka i styrelsemöten  
  • Medverka vid upprättande av serviceavtal och fastställa fördelningsnycklar avseende regionsinterna tjänster. 
  • Säkerställa att relevant information delas inom regionen
  • Identifiera förbättringsområden och driva samt följa upp projekt 
  • Bidra i utvärdering av nya affärsmöjligheter och förvärv


Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och flera års erfarenhet från rollen som Controller i en internationell koncern. Du har en grundförståelse för redovisning men ditt huvudsakliga intresse ligger i analys och att aktivt vara med och bidra till att verksamheten drivs framåt. Du har erfarenhet från arbete i en internationell miljö samt är van och trivs med att arbeta verksamhetsnära. Har du industrierfarenhet och har arbetat i SAP är det meriterande. Du ligger på en hög nivå i ditt Excelanvändande och behärskar engelska väl i tal och skrift.   

Som person har du ett öppet, nyfiket sinnelag och ser dig som utvecklingsorienterad och driven. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga och ett öga för detaljer samtidigt som du har en god överblick av helheten. I ditt arbete är du prestigelös, ansvarsfull och självgående, du har lätt för att ta egna initiativ i arbetet för att hålla uppsatta deadlines. Då rollen innefattar mycket kontakter är det viktigt att du är en utåtriktad och kommunikativ person som har lätt för att skapa kontakter. Vidare är du trygg i dig själv och ser dig som en lagspelare med en pedagogisk förmåga. Resor förekommer regelbundet i tjänsten. 

Söker du ett arbete med många kontaktytor på ett internationellt företag med stora utvecklingsmöjligheter är detta tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Skicka in din ansökan senast den 19 februari 2019, urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catharina Langert på telefon 0313335481. Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb