Verkställande Direktör

Plats
Sverige
Annonserat
den 1 februari 2019
Stängs
den 3 mars 2019
Ref:
SE-13470

Position

Du blir VD i en dynamisk och utvecklingsinriktad bransch- och näringslivsorganisation som arbetar för en väl fungerande och modern fastighetsmarknad. Bolaget ägs av dess medlemmar och uppdraget är att verka för att medlemmarna ska få de bästa förutsättningarna för att bedriva en framgångsrik verksamhet samt medverka till en positiv samhällsutveckling.

Din huvuduppgift blir att verka för medlemmarna och till din hjälp har du en organisation med 67 medarbetare fördelade på 13 lokalkontor. Organisationen har två fokusområden, Affärsverksamhet och Näringspolitik. Inom Affärsverksamheten utvecklas och drivs de tjänster som stödjer medlemmarnas verksamhet, allt för att vara en serviceinriktad, värdeskapande, attraktiv och efterfrågad partner. Inom det näringspolitiska området arbetas fokuserat för att aktivt driva frågor som är kopplade till fastighetsmarknaden och samhällsnyttan. Det är viktigt att vara i framkant och delta på de näringslivspolitiska arenorna där innovativa och värdeskapande frågor naturligt diskuteras. Du bildar tillsammans med övriga fyra VD:ar det nationella VD-rådet som ska säkerställa samverkan och samordningen inom federationen Fastighetsägarna.

Ditt uppdrag blir att leda och driva organisationen så att den är en attraktiv och kompetent partner för medlemmarna inom dessa två områden. I ditt fokus ligger att ständigt arbeta med verksamhets – och organisationsutveckling. Det ingår i uppdraget att aktivt arbeta med employer branding som bidrar till att göra Fastighetsägarna MittNord till en kompetensorganisation som på ett offensivt sätt driver branschens och medlemmarnas intressen och utvecklar deras affär. Fastighetsägarna MittNord samarbetar med och är sedan två år tillbaka certifierade av Great Place To Work.

Vi söker dig som är en drivande och utvecklingsorienterad ledare som engagerar och utvecklar medarbetarna. Som person trivs du med att ta en aktiv och synlig roll i den näringspolitiska debatten kring fastighetsfrågor, både på lokal, regional och nationell nivå, såväl internt som externt.

Den vi söker har högskoleutbildning inom exempelvis fastighetsekonomi, ekonomi och/eller juridik. Vidare har du en gedigen och dokumenterad ledarerfarenhet och är väl förtrogen med hur det är att arbeta i en medlemsägd verksamhet. Din placering blir på något av våra 13 kontor och arbetet innebär en hel del resor.

Vill du veta mer? Läs mer och ansök på www.mercuriurval.se. Vi utvärderar  ansökningarna löpande (ref nr SE-13470). Eventuella frågor besvaras av Mercuri Urvals konsult, Carl Pauly, 019-19 68 06.

Om företaget

Fastighetsägarna MittNord AB är en av fyra regionföreningar inom Fastighetsägarna Sverige. Föreningen har ca 3600 medlemmar som tillsammans äger och förvaltar mer än 13 200 fastigheter. Fastighetsägarna MittNords medlemmar täcker 112 av Sveriges kommuner med 13 lokala kontor från Norrköping i söder till Luleå i norr. Föreningen representerar såväl den lilla fastighetsägaren som det stora börsnoterade företaget. Fastighetsägarnas vision är ett långsiktigt hållbart samhälle med en väl fungerande fastighetsmarknad, där fastighetsägare på marknadsmässiga villkor och med samhällsansvar tillgodoser efterfrågan på bostäder och lokaler. Fastighetsägarna MittNord AB erbjuder ett tjänsteutbud inom bl.a. fastighets- och hyresjuridik, hyresförhandling, ekonomisk förvaltning, inkasso samt driver näringspolitik i form av opinionsbildning och lobbyarbete. Läs gärna mer på www.fastighetsagarna.se.

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb