Redovisningsekonom till Collectum

Rekryterare
Collectum
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 1 februari 2019
Stängs
den 3 mars 2019

Om tjänsten

Vill du bli en del av ett team om tre personer där arbetsklimatet präglas av engagemang, eget ansvar och positiv stämning? Vill du arbeta med redovisning i en bred roll på ett prestigelöst och stabilt bolag? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Som redovisningsekonom på Collectum ingår du i företagets ekonomiavdelning där du kommer att arbeta tillsammans med chefen för Ekonomi samt en controller. I rollen som redovisningsekonom ansvarar du för det löpande arbetet med redovisningen på Collectum. 

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Upprätta månads- och årsbokslut
 • Ekonomisk uppföljning av verksamheten
 • Bokslutsrapportering
 • Leverantörsreskontra
 • Kontoavstämningar i samband med månads- och årsbokslut
 • Avstämning och rapportering av moms och skatt
 • Löpande bokföring
 • Vara bollplank mot organisationen i redovisningsfrågor
 • Löpande uppdatering av ekonomisystemet Unit4 BW/Agresso
 • Ad hoc-utredningar
 • Utvecklings- och förbättringsarbete inom din roll

Din bakgrund

Du är civilekonom eller har en eftergymnasial utbildning samt har flera års erfarenhet som ekonomiassistent och vill utvecklas vidare. Alternativt så har du några års erfarenhet som redovisningsekonom och trivs i en bred och varierad roll. Du är mycket van användare av Excel och har du erfarenhet av ekonomisystemet Unit4 BW (Agresso) är det meriterande.

Du är en ''doer'' som är van att jobba strukturerat och effektivt mot deadline och du har koll på såväl detaljer som helhet. Tjänsten kräver att man har en bredd i kompetensen och förmåga att förstå flödena i verksamheten. 

Gruppen du kommer att arbeta inom är relativt liten och för att lyckas hos Collectum behöver du därför vara en prestigelös och positiv person som har lätt för att samarbeta.  

Om företaget

Collectum administrerar tjänstepensionen ITP för företag, försäkrade och försäkringsbolag. Vi är den oberoende knutpunkten för ITP, som ser till att premier och information på ett snabbt och enkelt sätt når rätt mottagare. Collectum förmedlar årligen 44 miljarder kronor i försäkringspremier mellan 36 000 företag och ett tiotal försäkringsbolag. 2 miljoner försäkrade omfattas av tjänstepensionen ITP. Vi upphandlar också försäkringsbolag som förvaltar den tjänstepension som den försäkrade själv placerar. 

Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med goda möjligheter till balans i livet samt förmånliga anställningsvillkor och ett arbete som präglas av ansvar, engagemang och samarbete vilka är viktiga ledstjärnor för oss. Collectum sitter i fina lokaler på Södermalm i Stockholm. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Collectum med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Van Egeraat  på 070-4715908 . Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter

FTF Anne Furuliden 08 508 98 057

SACO Anders Jonasson 08 508 98 167

Liknande jobb

Liknande jobb