Redovisningsekonom till Stockholmia

Rekryterare
Stockholmia
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 4 februari 2019
Stängs
den 6 mars 2019

Är du redo för en ny utmaning inom redovisning och att få möjligheten att utvecklas inom fastighetsbranschen? Har du arbetat med leverantörs- och kundreskontra och/eller löpande redovisning tidigare? Gazella rekryterar nu en driven och strukturerad Redovisningsekonom till familjeägda förvaltningsföretaget Stockholmia. Totalt förvaltar företaget cirka 160 000 kvm bostäder och lokaler i Stockholm. I rollen som redovisningsekonom kommer du att ha fullt bolagsansvar och självständigt ansvara för den löpande redovisningen samt månads- och årsbokslut för trettio bolag inom koncernen. En del av rollen kommer även att innebära att kartlägga, effektivisera samt förbättra befintliga processer, rutiner och arbetssätt på redovisningsavdelningen.

Tjänsten är placerad i trevliga lokaler centralt i Stockholm. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag! 

Din utmaning

  • Ansvara för den löpande redovisningen samt månads- och årsbokslut för cirka trettio bolag inom koncernen.
  • Arbeta med skatt samt ansvara för att upprätta årsredovisning och delårsrapporter för cirka trettio bolag inom koncernen.
  • Ansvara för pant- och lägenhetsregister.
  • Vara ansvarig för fakturering, såväl internt som externt.
  • Delaktig i förbättringsarbete av befintliga rutiner inom ekonomiavdelningen och att möjliggöra ett så effektivt arbetssätt som möjligt.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi alternativt en yrkeshögskoleutbildning. För att lyckas i rollen har du cirka 1-2 års arbetslivserfarenhet från kund- eller leverantörsreskontra alternativt löpande bokföring. Alternativt har du en längre erfarenhet inom redovisning och har skaffat dig en bra grund att stå på och känner dig trygg i din yrkesroll. Erfarenhet från fastighetsbranschen är mycket meriterande, men inget krav. Du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska samt har systemvana och ett systemintresse. 

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad, noggrann och självständig, samtidigt som du vågar utmana och driva ditt arbete framåt. Tjänsten förutsätter att du är social, kommunikativ och har en känsla för service och både uppskattar och bidrar till ett gott lagarbete. Du har en hög omställningsförmåga samt uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö.

Stockholmia

Stockholmia är ett mellanstort familjeföretag som grundades 1963. Det ursprungliga syftet med bolaget var att sköta om familjens egna fastigheter, men under åren har verksamheten vidgats till att även förvalta externa klienter. Våra kunder idag består av mindre privata fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och andelshus. Totalt förvaltar vi cirka 160 000 kvm bostäder och lokaler i Stockholm, varav cirka 100 000 kvm ägs av oss. Vi förvaltar fastigheter i alla stadsdelar inom tull och även i många delar av Storstockholm. Stockholmias förvaltningsfilosofi bygger på långsiktigt värdeskapande. Genom strukturerad rondering och god kontakt med hyresgäster och bostadsrättsinnehavare skapar vi trivsamma miljöer som fler vill värna om. Detta tillsammans med väl genomtänkta underhållsinsatser skapar effektiva förvaltningsenheter med stabila och bra kassaflöden. 

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt. 

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.

 

#LI-DNI

Liknande jobb

Liknande jobb