VD till Direkt Chark i Göteborg

Rekryterare
Direkt Chark AB
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 4 februari 2019
Stängs
den 17 februari 2019

 

Direkt Chark AB utvecklar, marknadsför och producerar charkvaror under det egna varumärket Delikat, men även med EMV för de stora livsmedelskedjorna. Företaget omsätter ca 150 miljoner och har ca 60 anställda, med huvudkontor och fabrik i Göteborg. Direkt Chark AB är dotterbolag till Erik Thun AB som är verksamt inom Shipping, Aircraft Leasing, Chark och Ship Agency. Koncernen omsätter ca 1,5 miljarder och har ca 600 anställda. Nu, och sedan Direkt Chark togs över 2005, är grundtanken att genom hög kompetens, smarta inköp, effektiv organisation, riktigt bra logistik och en modern tillverkningsprocess erbjuda bra charkprodukter till ett förmånligt pris. Läs mer på www.direktchark.se

Ansök senast: 2019-02-17Plats: Göteborg

Som VD blir ditt uppdrag att leda Direkt Chark AB till ett framgångsrikt bolag med lönsamhet, effektivitet, trygg organisation och en framtidsinriktad strategi. I samarbete med styrelsen och ledningsgruppen och med utgångspunkt i en nulägesanalys, formar du en strategi och sätter tydliga mål för produktion, produktutveckling och försäljning, som förverkligas i det dagliga arbetet. Hos Direkt Chark finns det en familjär stämning som också präglas av entreprenörskap med korta beslutsvägar och en vilja att hitta lösningar. I den kulturen tar du vid med ledarskap för ca 60 personer, både tjänstemän och kollektivanställda. Med ditt strategiska och operativa perspektiv och affärsdriv bidrar du till att skapa förutsättningar för hela organisationen att lyckas.

Ansvar och arbetsuppgifter:

 • Leda bolaget enligt styrelsens VD-instruktion och ägardirektiv
 • Fullt resultatansvar
 • Vända resultatet till lönsamhet med bla ökade volymer
 • Utveckla och genomföra strategier och mål för hela verksamheten
 • Optimera och effektivisera produktionsprocesser
 • Bollplank för företagets ledning inom bl.a. försäljning, produktion, inköp, underhåll och kvalitet
 • Bollplank för produktion och kvalitetsavdelning
 • Utveckla samarbetet mellan försäljning och produktion
 • Affärsmannaskap och stöd till försäljningschef i utveckling av kanaler
 • Vårda och utveckla det egna varumärket, Delikat
 • Skapa trygghet och VI- känsla hos medarbetarna

 Vi söker dig, gärna med akademisk examen, och tidigare erfarenhet som VD och/eller i ledande position med fördel från livsmedelsindustrin. Du förstår flödet från produktion till kund och affär, tänker i processer och har även kunskap och intresse för planering och uppföljning av ekonomin. Som person brinner du för förändring och har stor lust och förmåga att driva och utveckla resultatet för ett företag. Du har starkt kundfokus och förståelse för konsument och leverantör. Har du dessutom erfarenhet inom FMCG, EMV/Private Label är det plus, liksom insikt i arbetsmiljö, kvalitets- och certifieringsfrågor som är viktiga inom livsmedel. Du trivs i mixen av strategiskt och operativt arbete och ditt ledarskap präglas av hög närvaro och förmåga att skapa relationer, tydlighet och trygghet. Du är beslutsmässig och ditt affärsdriv och engagemang smittar av sig. Självklart har du ett genuint intresse för mat och goda smakupplevelser.

I den här rekryteringen samarbetar Direkt Chark med Maquire. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 17 februari. Vid frågor, kontakta Mia Roos på 0723-28 22 53.

 

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb