Initiativtagande Redovisningsekonom till Jernhusen

Rekryterare
Jernhusen
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 5 februari 2019
Stängs
den 7 mars 2019

Gazella rekryterar nu en Redovisningsekonom till Jernhusen, fastighetsbolaget med fokus på transporter och stadsutveckling. Jernhusen ägs av staten och är en affärsorienterad verksamhet med starkt fokus på hållbarhet. Genom att erbjuda rätt utbud av butiker och service på stationerna strävar de efter att fler ska välja att resa kollektivt. Som redovisningsekonom ansvarar du för bolagets projektredovisning och arbetar i en kommunikativ och central roll där du stöttar projektledare och controllers. Du ansvarar även för den löpande redovisningen av ett antal dotterbolag och upprättar årsredovisning för dessa. I rollen ingår du i ett större redovisningsteam och rapporterar till ekonomi-/redovisningschefen. Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med tidigare erfarenhet av skattefrågor och projektredovisning inom fastighetsbranschen. Jernshusen söker en person som vill växa inom bolaget och bidra i utvecklingen av en modern, effektiv och värdeskapande ekonomifunktion. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Övergripande ansvara för projektadministration och redovisning i projekt.
  • Stötta projektägare och controllers samt agera bollplank gentemot dessa i frågor kopplade till redovisningen i projekten.
  • Arbeta med utveckling och ständiga förbättringar av projektprocessen med avseende på administration och redovisning.
  • Ansvara för löpande redovisning och bokslutsarbete för ett antal dotterbolag.
  • Upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration för ett antal dotterbolag.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med minst 5-7 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en akademisk examen alternativt en yrkesutbildning och vi ser gärna att du har arbetat brett med redovisning. Det är starkt meriterande med tidigare erfarenhet av fastighetsprojekt eller byggprojekt. Vi ser även att du tidigare arbetat med skattefrågor och moms inom fastighetsprojekt. Du behärskar svenska i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i Excel. Är du dessutom systemintresserad är det positivt i denna roll. 

Personliga egenskaper

Som person är du positiv och prestigelös, med ett driv samt en vilja utveckla dig själv och dina kollegor inom teamet. Du är effektiv i din kommunikation och räds inte för att ta initiativ och ansvar i din roll. Du är trygg i dig själv och handlingskraftig i ditt arbetssätt. I rollen som projektekonom står hållbarhet i fokus och vi söker dig som har ett långsiktigt tänk och vill bidra i att utveckla staden. Vidare är du intresserad av fastigheter och trivs i en affärsorienterad organisation. 

Jernhusen

Jernhusen utvecklar, äger och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Att arbeta på Jernhusen innebär att aktivt bidra till att skapa framtidens stationsnära städer och att få fler att välja hållbara resor och transporter. Idag har Jernhusen cirka 200 medarbetare och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger cirka 160 fastigheter till ett värde av 16,9 miljarder kronor. Jernhusen är en av många aktörer som tillsammans kommer att sätta ett stort avtryck på samhällsutvecklingen. Då Jernhusen har relativt få anställda i ett företag med höga ambitioner innebär det att du får mycket ansvar och en möjlighet att göra skillnad på riktigt tillsammans med engagerade kollegor.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Rebecca Benholm och Madelene Steinert.

 

#LI-DNI

Liknande jobb

Liknande jobb