Insamlingsansvarig Privatpersoner

Rekryterare
Scouterna
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 8 februari 2019
Stängs
den 11 mars 2019
Ref:
SE-13524

Position

Som Insamlingsansvarig mot Privatpersoner ansvarar du för vårt arbete med att utveckla och driva vårt insamlingsarbete mot enskilda personer, stiftelser och fonder enligt våra uppsatta mål. Rollen har ansvar både för att rekrytera nya givare och behålla och utveckla de befintliga. Ett viktigt ansvarsområde är att även se över, analysera och bygga strukturer för ett effektivt och framgångsrikt insamlingsarbete.

Viktiga arbetsuppgifter

 • Driva insamling gentemot privatpersoner, stiftelser och fonder

 • Ansvara för insamlingskommunikation till målgruppen både via direktmarknadsföring och digitala kanaler

 • Ansvara för att utveckla givarlojalitetsprogram för privatpersoner

 • Koordinera och vara ett stöd i projektansökningar mot fonder och stiftelser

 • Utveckla scouternas givarbas

 • Vårda relationerna till privatgivare

 • Samla ihop och rapportera effekter, mål och insamlingssiffror kopplat till privata givare

 • Engagera lokala rörelsen i insamlingsarbetet gentemot privata givare

 • Bygga och administrera kampanjer mot privatpersoner

 • Identifiera vad som krävs för organisationens insamlingsarbete

 • Driva undersökning, analys och budgetarbete koppat till ansvarsområdet

 • Planera, organisera och fördela resurser för insamlingsverksamheten

 • Vara ett stöd för lokalt/regionalt insamlingsarbete gentemot privatpersoner

 • Ansvara för grundläggande omvärldsbevakning kopplat till insamling

 • Samarbeta med externa leverantörer och partners som på olika sätt kan bidra till att utveckla Scouternas insamlingsarbete mot privatpersoner

 

Vi söker dig som har erfarenhet från den ideella sektorn samt från insamlingsarbete gentemot privatpersoner. Meriterande är om du också arbetat mot fonder och stiftelser utifrån ett insamlingsperspektiv. Vi värdesätter starkt erfarenhet från direktmarknadsföring och lojalitetsprogram mot privatpersoner. Du vill gärna ha en utmaning där du får vara med om att utveckla och skapa nya arbetssätt och bygga kampanjer och system kopplat till insamling. Vi ser helst att du har utbildning i ekonomi, ”fundraising” eller liknande. Om du har egen erfarenhet från Scoutrörelsen är det mycket positivt.

Som person är du strukturerad med ett gott siffersinne och en stark administrativ förmåga. Du är bra på att driva projekt och att arbeta mot uppsatta mål. Du har också en bra förmåga att arbeta självständig men har lätt för att ingå i projektgrupper och gillar att utveckla processer och att använda digitala verktyg för att effektivisera insamlingsarbetet.

Vi erbjuder en arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas med placering i Hägersten/Stockholm. Din närmaste kollega kommer att arbeta med insamling riktad mot företag och andra samarbetspartners. Tjänsten är placerad på utvecklingsavdelningen med ca 7 medarbetare och du rapporterar till Utvecklingschefen. Vi har målstyrd arbetstid, delvis förlagd till kvällar och helger. Scouterna omfattas av kollektivavtal mellan IDEA och Unionen. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 11 mars via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13524). Vid frågor kontakta ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Louise Dellström, tel 0708-75 81 24 eller Mats Wärnling, tel 0709-85 63 63.

Vill du hjälpa Scouterna, men känner att du inte är rätt person för rollen, får du gärna tipsa Mats Wärnling (via sms/telefon) om du känner någon som skulle kunna vara intresserad av rollen.

Om företaget

Scouterna är en internationell, värdebaserad folkrörelse med över 65 miljoner medlemmar som bygger på ideellt engagemang. I Sverige är vi över 70 000 medlemmar och fler än 1100 scoutkårer från norr till söder. Vi har också ett 60-tal anställda som arbetar på vårt svenska huvudkontor i Stockholm samt på fyra regionkontor. Vårt uppdrag som Scouter är att ”ge barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att utvecklas till sin fulla potential, i en trygg miljö där alla får vara sig själva”. Att vi har över 100 års erfarenhet av aktivt uteliv innebär också att vi har erfarenheter vi gärna delar med oss av – allt från gruppdynamik och ledarskap till personlig utveckling och stärkt självkänsla. För mer information se: www.scouterna.se

Liknande jobb

Liknande jobb