Head of Sales & Marketing till Aluwave

7 dagar kvar

Rekryterare
Aluwave
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 11 februari 2019
Stängs
den 25 februari 2019

Då nuvarande försäljningschef kommer att ta en ny roll i koncernen söker Aluwave en ny Head of Sales & Marketing.
Aluwave är en snabbt växande systemleverantör av kundanpassade lysdiodsmoduler och kompletta armaturer baserade på lysdiodsteknik (LED). Aluwave är verksamt både i Sverige och Kina med såväl utveckling som produktion i båda länderna. Aluwaves kunder är internationella armaturtillverkare inom belysningsbranschen. Bolaget har vuxit kraftigt sedan starten för ca 10 år sedan och omsätter idag mer än 100 MSEK och har lite över 80 medarbetare. Målsättningen för de närmaste 3-5 åren är fortsatt lönsam tillväxt. Läs mer på www.aluwave.com.

Ansök senast: 2019-02-25Plats: Göteborg

I rollen som Head of Sales & Marketing är uppdraget att utveckla och driva ett pro-aktivt och värdebaserat försäljnings- och affärsutvecklingsarbete med fokus på ökad försäljning och lönsamhet. Du leder och utvecklar försäljningsavdelningen i ett expansivt skede för bolaget, med utgångspunkt från övergripande affärsplan, vision och strategiska mål. De huvudsakliga uppgifterna är, förutom egen aktiv försäljning, att vidareutveckla och tydliggöra erbjudandet, forma en effektiv försäljningsorganisation, kartlägga nya marknader och bygga upp marknadsföringen.

Aluwave har starka relationer till sina stora kunder, och det finns potential att såväl öka befintlig affär som att driva på nyförsäljning. Nya kundsegment växer och nya tillämpningar utvecklas t ex inom IoT, och energieffektivisering. Med fortsatt entreprenörsanda och internationalisering finns stora möjligheter för Aluwave att växa.

I säljarbetet bygger du förtroende hos produktägare och teknisk expertis hos kunder. Personalansvaret omfattar säljare baserade i Mölndal, något som kan komma att utökas med andra marknader. Head of Sales & Marketing rapporterar till VD/Koncernchef, bidrar i ledningsgruppen och kommer att samarbeta tätt ihop med framförallt R&D, men även med Operations (dvs inköp, tillverkning och logistik). Resor ingår i arbetet, främst inom Norden/Europa.

Vi söker en Head of Sales & Marketing som ser försäljning och marknadsföring som processer som kan mätas och förbättras. Du är en inspirerande förändringsledare som kan utveckla beteenden och tankesätt och som skapar struktur, utvecklar processer och bygger säljkultur. Som erfaren säljare/säljledare med personalansvar har du jobbat med projekt- och/eller Tier 1 OEM-försäljning av tekniska lösningar till stora, internationella kunder. Du har arbetat med B2B försäljning och affärsutveckling med liknande produkter/tjänster, gärna inom belysning, men bygg, elektronik eller annan relevant komplex försäljning är också meriterande. Har du framgångsrikt byggt en modern och professionell säljorganisation är det särskilt intressant.

När det gäller marknadsföring har du arbetat med B2B Marketing och förstår såväl traditionell marknadsföring (t ex mässor, utskick och tryckt press) som digital marknadsföring (t ex hemsida, social media och digital press). Mycket god engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Du är en affärsmässig och coachande ledare som är bra på att utveckla, motivera och inspirera dina medarbetare. Du drivs av att förädla processer för att metodiskt nå mål och resultat. Som person är du öppen, socialt säker, positiv och prestigelös i kombination med att du visar beslutsamhet och stor energi.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast 25 februari. Vid frågor kontakta Birgitta Ödman 0763-38 87 77.

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb