Chef förvaltning

6 dagar kvar

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 11 februari 2019
Stängs
den 24 februari 2019

2019 har knappt börjat och vi kan redan nu erbjuda en av våra viktigaste nyckelroller hos oss på Länsförsäkringar Fondförvaltning. Om du har erfarenhet av fondförvaltning och dessutom har ledarerfarenheter kanske du är vår nya Chef för förvaltningsavdelningen. Hos oss får du en spännande och utvecklande roll i ett fondbolag som är litet nog för att ha korta beslutsvägar men också tillräckligt stort för att ha styrkan och kapaciteten att hantera utveckling.   

Som chef för förvaltningsavdelningen har du inte bara huvudansvar över 11 vassa specialister, du har dessutom ett nära samarbete med Vd:n för fondbolaget och sitter med i företagsledningen. Placering av tjänsten är på Länsförsäkringar AB:s kontor på Gärdet.  

Din roll 

I din roll är du chef över Förvaltningsavdelningen som ansvarar för den egna förvaltningen som idag består av 11 personer. Du har därmed det övergripande resultat- och personalansvar över gruppen som har den främsta uppgiften att verka för att våra fonder under egen förvaltning uppnår en god kapitaltillväxt utifrån fondernas definierade risknivå. Vi har idag en total fondvolym på ca 150 miljarder där vi själva förvaltar cirka 65 miljarder och resterande ligger på externa aktörer. Den egna förvaltning omfattar både aktie-, ränte- och blandfonder. 

Avdelningen ansvarar också över produktutveckling av fonder som vi förvaltar i egen regi. Du får därmed mandat att påverka fondförvaltningens utveckling och framgång.  I ansvarområdet ingår också ansvar för ägarstyrning. Då intern förvaltning i Fondbolaget är relativt nytt så behöver det ske utveckling och effektivisering av processerna inom ansvarsområdet. 

Din profil 

Vi söker dig som har en akademisk examen samt en gedigen erfarenhet av aktiv fondförvaltning. Du behöver själv inte ha varit fondförvaltare, men du ska en mycket god kännedom om den finansiella markanden, finansiella instrument och fondförvaltning. Du är också en erfaren ledare som trivs med leda en grupp med specialister. Då vi har många internationella kontakter behärskar du svenska samt engelska i tal och skrift.  

I denna rekrytering är de personliga egenskaperna minst, om inte mer viktiga än det som nämnts ovan. Vi söker dig som är prestigelös och har ett delegerande ledarskap där du ger dina medarbetare ansvar. Vi ser också att du är strukturerad och har ett helhetsperspektiv som kan bidra till att effektivisera interna processer inom gruppen men också mellan fondbolagets olika avdelningar. Vidare ser vi att du är en trygg kommunikatör, i både tal och skrift samt gillar att stå på ”scen” och prata inför diverse intressenter.

Om oss 

Länsförsäkringar Fondförvaltningar AB är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. Inom bolaget är vi för närvarande ca 41 medarbetare.  

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.   

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag!  

Sista ansökningsdag: 2019-02-24

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss: https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/om-oss/jobba-hos-oss/jobba-hos-lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb