Jurist till bankenheten på avdelningen för finansiell stabilitet

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 12 februari 2019
Stängs
den 3 mars 2019
Kategori
Juridik

SOM JURIST på avdelningen för finansiell stabilitet hanterar du en bred palett av juridiska frågor inom det finansiella stabilitetsområdet. Du tillhör bankenheten men dina arbetsuppgifter omfattar frågor som rör hela avdelningen. Till exempel kan arbetet innebära att du bidrar i avdelningens krisberedskap eller i analysen av banksystemet och den finansiella infrastrukturen. Du samarbetar med ekonomer på avdelningen och stödjer avdelningsledningen i avdelningsöverskridande juridiska frågor. Tjänsten är ett vikariat på ett år.

VI SÖKER DIG SOM har en juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom finansiell reglering och avdelningens arbetsområde, exempelvis från annan myndighet, internationella organisationer eller affärsbanker. Du är skicklig på att presentera och förklara juridiska aspekter på ett pedagogiskt sätt för olika målgrupper. Att du har ett stort intresse för finansiella stabilitetsfrågor, det finansiella systemet och dess påverkan på den samhällsekonomiska utvecklingen ser vi som en självklarhet! 

SOM PERSON är du självgående, kvalitetsmedveten och strukturerad. Arbetet kräver också att du har en hög integritet. Eftersom arbetet till stor del sker i samarbete med våra ekonomer är det viktigt att du har god förmåga, och tycker att det är roligt, att arbeta tillsammans med andra yrkesgrupper än jurister. Du är flexibel och analytisk med gott omdöme. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är mycket god, såväl på svenska som på engelska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 3 mars 2019. Tjänsten kan komma att omfattas av registerkontroll. Om du har frågor är du välkommen att kontakta David Forsman, enhetschef på bankenheten, på 08- 787 02 24. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Avdelningen för finansiell stabilitet arbetar för att Riksbanken på ett tidigt stadium ska identifiera risker som kan leda till att det finansiella systemet blir instabilt eller ineffektivt. Vi ansvarar också för att se till att Riksbanken ska kunna hantera en finansiell kris, om en sådan trots allt skulle uppstå. Delar av våra analyser och slutsatser presenteras två gånger per år i rapporten Finansiell Stabilitet, samt i direktionsledamöternas tal, debattartiklar och konsultations- och remissvar. En stor del av vårt arbete sker i samarbete med andra centralbanker och andra internationella organisationer som också arbetar med finansiell stabilitet såsom Baselkommittén, europeiska centralbankssystemet ECBS, Europeiska Banktillsynsmyndigheten (EBA), IMF och Bank for International Settlements (BIS).

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb