GROUP FINANCIAL CONTROLLER

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 14 februari 2019
Stängs
den 16 mars 2019

Axel Johnson International fortsätter att växa och vi söker därför en Group Financial Controller till deras huvudkontor i centrala Stockholm. Du kommer att jobba i en internationell miljö i en bred roll där du tillhör ett litet team om tre personer och rapporterar till Head of Group Finance. Gruppen ansvarar för konsolidering och rapportering av koncernen. I rollen erbjuds du möjligheten att jobba i en förvärvsintensiv miljö med många kontaktytor i koncernens dotterbolag.

Vi söker dig som har en Civilekonomexamen eller motsvarande med fem till sju års arbetslivserfarenhet, troligtvis från revision eller i en liknande linjeroll där du fått förståelse för konsolidering, rapportering och andra koncernredovisningstekniska frågor. Du har ett intresse av process- och systemrelaterade frågor och trivs i en konsultativ roll.

  •  Som en del av ett team, ansvara för kvalitetssäkring och konsolidering av dotterbolag
  •  Delaktig i bokslut samt upprätta årsredovisning på koncernnivå
  •  Upprätta förvärvsanalyser samt utbildning av förvärvade bolag
  •  Supportera ekonomifunktionerna i dotterbolagen kring rapportering samt övriga frågor
  •  Vara behjälplig i ad-hoc frågor och projekt hänförliga till koncernredovisningen
  •  Delta i ett kontinuerligt arbete med förbättringar av rutiner och processer på avdelningen

Som person är du nyfiken och räds inte att hitta information på eget initiativ. Koncernen präglas av prestigelöshet och ödmjukhet där du som person förväntas hjälpa dina kollegor och hugga i där det behövs. Då du kommer att arbeta i en internationell koncern med olika kontaktytor kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som i skrift.

Som anställd på Axel Johnson International erbjuds du en attraktiv arbetsplats med öppet klimat och där man som medarbetare har möjlighet att påverka.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb