Controller med IT-intresse till SKF IT

Rekryterare
SKF
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 14 februari 2019
Stängs
den 3 mars 2019
Kategori
Data / IT

SKF har varit en av världens ledande lagertillverkare sedan 1907. Allt vi gör handlar om friktion. Eller rättare sagt. Att minska friktionen. Vi får helt enkelt saker att rulla lättare och snurra effektivare. Det ger våra kunder mindre underhåll, förbättrad säkerhet, energibesparing och minskad total ägandekostnad. Våra lösningar finns nästan överallt. Men de har en sak gemensamt. De sparar pengar och miljö. 

SKF har kontor, fabriker och teknikcenter i mer än 130 länder. SKF koncernens IT-enhet tillhandahåller strategiskt IT-stöd till SKF organisationen globalt. SKF IT har 350 anställda. 

Arbetsbeskrivning 
Som Controller hos oss på SKF IT ger du professionellt stöd till IT verksamheten, både tillsammans med dina kollegor och individuellt. Ett fokusområde i din roll är utfaktureringen av koncernens IT-kostnader. Detta innefattar många kontakter såväl på olika nivåer inom organisationen som med externa leverantörer. Du stöttar cheferna i verksamheten och arbetar med analys, uppföljning och avvikelserapportering. Visst arbete med avstämningar, månads- och årsbokslut ingår och du kommer även att delta i olika projekt inom redovisning. Genomgående i rollen är att aktivt arbeta med att utveckla och standardisera processer samt vara delaktig i effektiviserings- och förbättringsarbete. 

Du rapporterar direkt till Finance Manager inom SKF Group IT och du kommer att arbeta på SKF:s huvudkontor i Gamlestan.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och minst fem års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Vi ser gärna att du har arbetat både inom Controlling och redovisning, har du en bakgrund inom leverantörsreskontra är det mycket meriterande. Som positivt ses även tidigare erfarenhet av att delta i förändringsarbete och av att hantera stora mängder data. Grundläggande för att lyckas i rollen är goda kunskaper i engelska och vana av att arbeta i ett större ERP system. Har du tidigare erfarenhet av SAP är det ett stort plus och likaså är goda kunskaper i PowerPoint och Excel. 

Som person är du självgående, driven och initiativtagande med ett proaktivt förhållningsätt. Du är noggrann, har lätt för att strukturera upp ditt arbete och har en förmåga att förenkla samtidigt som du vågar testa nya sätt att göra saker på. Du ser dig även som en lugn och saklig person med en analytisk ådra. Vidare ser vi att du är prestigelös och har en god kommunikativ förmåga, du trivs med många kontaktytor och motiveras av delaktighet. Vill du arbeta i en föränderlig miljö med fart och fläkt och har ett genuint intresse för data/IT är detta tjänsten för dig!

Att arbeta hos oss
Vi ger våra medarbetare stort förtroende och erbjuder en arbetsplats med frihet under ansvar. Här får du jobba med teknik i den absoluta framkanten, detta gäller oavsett om du är ingenjör, ekonom eller marknadsförare. Vi lägger stor vikt vid din hälsa och erbjuder bland annat fri träning och friskvård. Möjlighet till personlig utveckling och att växa är också centralt, därför kan du både bredda och fördjupa din kompetens hos oss.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Sweden AB (SJR). Skicka in din ansökan senast 3 mars, urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson om du har frågor på telefon 031-333 54 85. Varmt välkommen med din ansökan!

Fler sökningar så här