ESV söker två utredare till enheten för Redovisning och finansiering

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Ref:
2.3.1–1331/2016
Kontakta
Emilia Sandberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en kvalificerad utredare och en utredare till vår redovisnings och finansieringsenhet. VI är idag en grupp om 15 personer och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla statlig redovisning tillsammans med oss.

Som utredare på enheten arbetar du självständigt och tillsammans med dina kollegor i olika utredningsprojekt med syfte att utveckla och förvalta den statliga redovisningen och finansieringen. Vi arbetar med regeringsuppdrag och egeninitierade uppdrag, svarar på remisser, ger råd och stöd till Regeringskansliet och andra myndigheter. Vi utbildar och skriver handledningar.

Enheten ingår i Avdelningen Statlig redovisning och finansiering som även ansvarar för statsredovisningen.

Arbetsuppgifter som kvalificerad utredare inom redovisning
Som kvalificerad utredare har du en bred och varierande roll där du kommer få möjligheter att arbeta med allt ifrån utredningar, utveckling och utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att vara projektledare eftersom du kommer leda och driva regeringsuppdrag och egeninitierade uppdrag.

I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med utveckling av redovisningen i staten. Du kommer vara med och hålla i utbildningar och presentationer inom redovisning.  Att ge rådgivning till myndigheter och Regeringskansliet och skriva handledningar ingår också bland dina arbetsuppgifter. Du kommer även delta i den stora produktionen med att ta fram årsredovisning för hela staten.

Bakgrund och kompetens
- Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot redovisning eller för tjänsten relevant examen
- Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
- Det är meriterande om du har erfarenhet som redovisningsekonom från annan statlig myndighet till exempel i en roll som redovisningsansvarig eller motsvarande
- Vi ser att du har intresse av att hålla i utbildningar och genomföra presentationer inom redovisningsområdet

Arbetsuppgifter som utredare inom redovisning och finansiering
Som utredare arbetar du med utveckling av regelverk och metoder av statlig redovisning och finansiering. Du kommer ingå som projektmedarbetare i olika projekt, det är meriterande om du har erfarenhet av att ha deltagit i utredning och- eller utvecklingsprojekt sedan tidigare. Du kommer att ge rådgivning till myndigheter och Regeringskansliet, arbeta med handledningar och utbildningar. Du kommer besvara remisser och arbeta med myndigheters avgiftsbelagda verksamheter i form av avgiftssamråd. I rollen ingår att hålla i utbildningar och presentationer något som vi ser det som meriterande om du har intresse av.

Bakgrund och kompetens som utredare
- Vi söker dig som har akademisk examen inom redovisning eller annat för tjänsten relevant examen
- Du ska ha erfarenhet inom statlig redovisning, revision eller finansiering
- Det är meriterande om du har erfarenhet av att ge rådgivning och- eller stöd

Dina personliga egenskaper
Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som utredare har du god samarbetsförmåga, du trivs både med att arbete i både grupp och självständigt. Att lösa komplicerade problem driver dig och du har ett nytänkande som omsätts i praktiken. För att arbeta i projekt ser vi att du har god förmåga att själv strukturera ditt arbete och driva dina egna processer. Som utredare på enheten har du kontakt med andra myndigheter och det är därmed viktigt att du har ett serviceinriktat arbetssätt både internt och externt. Du är framåt och tydlig i din kommunikation relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Information som presenteras görs både skriftligt och muntligt i olika sammanhang. Vi ser därmed att du har en god förmåga att presentera både muntligt och skriftligt.

Vi ser gärna att du visar stort intresse för offentlig förvaltning och vill fördjupa dina kunskaper inom statlig redovisning och finansiering.  

Mer information
Välkommen med din ansökan, du ansöker via vårt rekryteringssystem via www.esv.se/jobb senast 15 januari 2017.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urval och intervjuer påbörjas i januari.

För mer information om tjänsterna kontakta enhetschef Anne Bryne på telefon 08-690 43 46. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Emilia Sandberg, HR-specialist telefon 08-690 44 96.

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 08-690 44 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi har redan gjort vårt medieval och undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Urvalsfrågor:
1. Beskriv varför du skulle passa i rollen som utredare på enheten

2. Beskriv din erfarenhet av att arbeta med redovisning och eller finansiering

Om ESV
ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt följer upp och gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 165 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb