Operationsanalytiker till Fortifikationsverket

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 december 2016
Stängs
den 16 januari 2017
Ref:
4864/2016
Kontakta
Krister Silemo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi Operationsanalytiker till Strategiska avdelningen som vill jobba på Sveriges mest spännande arbetsplats och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som operationsanalytiker stödjer du beslutsfattare genom att, med operationsanalytiska metoder, strukturera och analysera problem kring dagens och morgondagens infrastruktur som stödjer totalförsvaret. Arbetet omfattar stöd vid planering, genomförande och utvärdering av verksamhet och lösningar. Du planerar, koordinerar och deltar i omvärldsbevakning, studie- och analysuppdrag. Ansvarar för verkets löpande långsiktiga analysunderlag och analyser kopplat till skyddade anläggningar för ledning, sensorer eller logistik. I uppgifterna ingår att utveckla verktyg, system och modeller för beslutsstöd. Du kommer också att arbeta i studier och analyser som omfattar infrastrukturplanering, fastighets- och hållbarhetsutveckling.

Strategiska avdelningen svarar för verkets långsiktiga inriktning, centrala kundkontakter samt styrning och ledning av löpande verksamhet. Arbetet vid avdelningen är projektorienterat och sker interaktivt i hela organisationen. Avdelningen arbetar med nätverksbaserade kontaktytor både internt och externt. En del av arbetet bedrivs inom ramen för internationella samarbeten. Som operationsanalytiker samarbetar du med flera avdelningar inom Fortifikationsverket och har också kopplingar till övriga delar av försvarssektorn.

Kvalifikationer
Vi söker dig som innehar högskole- eller universitetsexamen, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har erfarenhet av att analysera, strukturera och lösa komplexa problem i nära samverkan med uppdragsgivare. God kunskap om Försvarsmakten och försvarssektorn samt ett brett samhällskunnande. Flytande svenska i tal och skrift. God engelska i tal och skrift. Körkort B.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du innehar magisterexamen, flera examina och/eller forskarutbildning. Erfarenhet av att leda analysarbete, tidigare arbete som operationsanalytiker och/eller internationell erfarenhet är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av samhällsplanering eller långsiktig fastighetsutveckling samt språkkunskaper i franska och/eller tyska.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du social, kommunikativ, leveransfokuserad och säkerhetsmedveten. Du har en utvecklad analytisk förmåga och förstår såväl språkliga som numeriska underlag. Du har förmåga att arbeta med flera parallella arbetsuppgifter, hantera komplexa frågor samt lösa komplicerade problem. Du antar ett brett perspektiv och är medvetenhet om långsiktiga konsekvenser. Du anpassar dig till nya omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Placeringsort är Eskilstuna eller annan enligt överenskommelse. Resor ingår i tjänsten. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Chef Strategiska avd Krister Silemo 010-4444 650 alternativt HR-specialist Erika Cederlöf 010-4444 481.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Per Alexis, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2017-01-16. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Fortifikationsverket äger och förvaltar Sveriges försvarsfastigheter. Vi har regeringens uppdrag att se till att Försvarssektorn har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet. Vårt specialistområde är skydds- och anläggningsteknik.

Liknande jobb

Liknande jobb