Financial Controller till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2016
Stängs
den 19 januari 2017
Kontakta
Ola Everhed
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Länsförsäkringar ABs ekonomifunktion söker vi nu en driven Financial Controller som ledare för Länsförsäkringar Livs team inom Ekonomi- och Finans.

Om jobbet
Som Financial Controller ansvarar du för bokslut, interna och externa rapporter, myndighetsrapportering samt att bidra aktivt i utvecklingsprojekt för Länsförsäkringar Liv och för Ekonomi- och Finans som helhet. Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för bokslut, deklaration, finansiell rapportering och viss myndighetsrapportering och är Länsförsäkringar Liv och CFOs högra hand när det gäller ekonomi och finans. Du är också den naturliga kontakten för aktuarier, business Control och kapitalförvaltning när det gäller Länsförsäkringar Livs redovisning. Du ansvarar för delårsrapportering, årsredovisning, deklaration och viss myndighetsrapportering för Länsförsäkringar Liv. I detta ingår att bevaka förändringar inom redovisningsområdet och att utveckla redovisningsprinciper inom IFRS. I arbetsuppgifterna ingår också arbete med material till företagsledning, styrelse och revisionsutskott.

Vi arbetar löpande med att utveckla och effektivisera våra processer och förbättra den interna kontrollen varför vi gärna ser att du har erfarenhet av att arbeta inom dessa områden.

Engagerade medarbetare, aktivt förändringsarbete, gott arbetsklimat och ett bra ledarskap har alltid varit grunden för enheten Ekonomi- och Finans. Nöjd medarbetarindex (NMI) och Engagemangsindex (EI) ligger på samma höga nivå som i fjol och vi arbetar ständigt med att utveckla våra medarbetare och organisation.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot finansiell redovisning och försäkringsredovisning, gärna med erfarenhet från Livbolag. Du har minst 5 års praktisk erfarenhet av redovisnings- eller revisionsarbete och gärna erfarenhet av solvens II regelverket. Du bör också ha erfarenhet av bokslutsprocess och bokslutsarbete i en större koncern, gärna erfarenhet av projektarbete som deltagare eller ledare. Du är en person med sinne för både detaljer och helhet, gillar att jobba i grupp samtidigt som du har stark egen drivkraft och är ansvarstagande att ta arbetsuppgifter i mål.

Om Enheten Ekonomi- och Finans
Enheten Ekonomi- och Finans är Länsförsäkringar AB-koncernens gemensamma ekonomifunktion med ansvar för koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering. Försäkringsredovisning består av 12 personer med Financial controllers, Redovisningsspecialister och Financial accountants med ansvarar för rapportering, skatt, årsredovisning samt myndighetsrapportering för försäkringsbolagen inom Länsförsäkringar. Vi jobbar nära affärsenheterna och bidrar aktivt i olika utvecklingsprojekt av affären och enheten Ekonomi- och finans som helhet.

Din ansökan
Vill du bli en del av en framgångsrik koncern? I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Boardtalk. Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Ola Everhed, telefon 070-790 01 06 eller Anders Johansson, telefon 070-790 88 36 på Boardtalk AB. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast den 19 januari 2017.

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag:

http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb