Key Account Manager till Delphi Automotive

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Kontakta
Emma Sjösvärd
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Skulle du motiveras av att driva och organisera stora projekt i en internationell miljö? Delphi Automotive rekryterar nu en Key Account Manager till avdelningen Electronic Controls som arbetar med Active Safety och Body Control. I rollen som KAM tillhör du en mindre säljavdelning om tre personer men arbetar i nära samarbete med ett flertal kollegor och avdelningar internt och internationellt.

Arbetsbeskrivning
Som KAM på Delphi arbetar du med stora affärer och projekt som löper under flera år. Du har kundansvar för ett par av företagets största kunder och tar både över befintliga projekt samt arbetar proaktivt för nya. Du har löpande dialog med dina kontaktpersoner hos kund, både i relationsbyggande syfte och för att tidigt se framtida möjligheter. Din roll kan beskrivas som säljprojektledning där du lägger mycket tid på att hantera förfrågningar och feedback från kund och utifrån det projektleder internt för att sedan återkomma till kund. Din roll är koordinerande och kommunikativ och för att hålla hög servicenivå arbetar du med struktur och efter deadlines. Sammanfattningsvis innefattar rollen:

 • Övergripande kundansvar
 • Kundens kontakt i pågående projekt
 • Ta emot förfrågningar/feedback från kund
 • Organisera/koordinera kollegor internt, diplomatiskt kravställande
 • Presentera/motivera Business Case för ledningen internt
 • Sköta förhandling med kund
 • Arbeta för att utveckla affären och för att hitta nya möjligheter

Rapportering sker veckovis direkt till Euroropaledning vilket ger stor möjlighet till inflytande och många internationella kontakter.

Din bakgrund
För bästa möjliga förutsättningar i rollen tror vi att du har minst tre års erfarenhet av en liknande roll. Med fördel har du en ingenjörsutbildning, ekonomi/managementutbildning eller likvärdigt. Sammantaget har du:

 • Erfarenhet av självständigt kundansvar och försäljning med goda resultat
 • Vana av att analysera Business Case/avtal/projektekonomi och annan komplex information
 • Vana att motivera affärer både internt och externt, förhandlingsvana
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Erfarenhet inom fordonsindustrin alternativt stort intresse för branschen
 • Kunskaper i svenska och engelska som används löpande i arbetet
 • Meriterande med internationell erfarenhet

För att trivas i en roll med ansvar för stora projekt och direkt rapportering till Europaledning tror vi att du är trygg i dig själv och i en kravställande roll. Din förmåga att prioritera under hög belastning är god och du hanterar affärer och kundrelationer på ett självständigt sätt samt driver mot mål och resultat. Vidare är du en kommunikativ person som i kombination med din inflytelserika sida är en lagspelare som är lyhörd såväl för kunder som för kollegor internt.

I denna rekrytering samarbetar Delphi med Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på 0723-085 300. Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev på engelska senast 15:e januari.

Om företaget
Delphi has a strong presence in Swedish automotive cluster with over 250 persons supporting local and global projects. Growing our development and support team over approximately 30 years, we have the largest team of the top 15 automotive global suppliers. Currently two Delphi divisions are represented in Sweden; Electronics & Safety and Electrical/Electronic Architecture (E/EA), operating from two locations in Gothenburg

Liknande jobb

Liknande jobb