Scania

Kvalificerad Tullspecialist till Scania

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 31 januari 2017
Ref:
20164879
Kontakta
Anna Hellström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till vårt huvudkontor i Södertälje söker vi en tullspecialist som ska arbeta med tullfrågor på såväl operativ som strategisk nivå. Du kommer att ingå i koncernstaben Finance and Business Controls centrala skatt- och tullavdelningen, Taxes and Customs. Tullavdelningens uppdrag är att inom gällande lagstiftning globalt optimera Scanias tullprocesser och bistå med tullexpertis samt inom EU:s gällande lagstiftning optimera Scanias intrastatrapportering.

Dina arbetsuppgifter
Ditt främsta uppdrag är att skapa optimala tullprocesser. Viktiga arbetsuppgifter är ursprungshantering, klassificering och omvärldsbevakning av frihandelspolitik och operationellt arbete i form av import, export, tullager och aktiv förädling samt att du kommer aktivt att medverka i olika referensgrupper. Fokus ligger även på förvaltning av våra system och systemmässiga förbättringar.
 
Du utformar och genomför gemensamma rutiner och riktlinjer för Scanias befintliga och nya flöden/nya marknader med din strategiska tullkompetens. Arbetet innebär också att skapa ständiga förbättringar relaterade till tullförfaranden i syfte att förbättra effektiviteten och automatiseringen.
 
Att hantera och genomföra strategiskt analysarbete för alla produktionsenheter är en del av ditt ansvar. Du kommer att arbeta som expert på central nivå med avvikelsehantering, problemlösning, riskhantering och utveckling av tullprocesserna såväl operationellt som systemmässigt. Du kommer att ha nära kontakt med andra funktioner på Scania såsom inköp, produktion, reservdelslager och R&D.
 
Din profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet tullverksamhet och arbetar idag som tullspecialist på ett större företag eller myndighet. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom EU:s tullagstiftning. Erfarenheter från fordonsbranschen är meriterande. Då vi implementerar ett nytt globalt tullsystem ser vi gärna att du har goda IT-kunskaper.
 
Du är en serviceinriktad och drivande person med stor vana och förmåga till självständigt arbete. Med din goda kommunikativa förmåga kan du på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade tullmässiga problemställningar och bemöta både interna och externa kunder på ett professionellt sätt. Du är van att leda projekt och har god analytisk förmåga. Att du behärskar både svenska och engelska obehindrat är en förutsättning då du kommer röra dig på en internationell arena.
 
För mer information
För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anna Hellström på HR Commitment AB på 08 650 58 00.
 
Ansökan

Din ansökan, märkt ”Scania Tullspecialist”, i form av ett personligt brev och cv skickar du till ansokan@hrcommitment.se.

Om du har problem att registrera din ansökan så kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Scanias Jobb Id och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett
.

About the job

  • Title: Kvalificerad Tullspecialist till Scania
  • Business area: Finance
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-01-31
  • Job Id: 20164879

About Scania
Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.

Liknande jobb

Liknande jobb