Verkställande Tjänsteman till Sparbanksstiftelsen Kronan

Plats
Växjö
Annonserat
den 26 december 2016
Stängs
den 30 januari 2017
Ref:
SE-11679
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och verka för sparsamhet och en hållbar samhällsutveckling?

Som Verkställande tjänsteman ansvarar du för stiftelsens kansli, dess skötsel och ekonomi samt verkställighet och uppföljning av styrelsens beslut. Du bereder och rapporterar olika ärenden för styrelsen och handhar de löpande kontakterna med Swedbank och fristående sparbanker inom stiftelsens geografiska område.

Du förväntas göra stiftelsens verksamhet synlig och bidra till en positiv samhällsutveckling utifrån stiftelsens uppdrag och värderingar. Ditt externa nätverk håller du levande och du är stiftelsens representant i olika organ där stiftelsen verkar.

Vi söker dig med erfarenhet från styrelsearbete i ledande ställning, gärna som VD eller liknande. Du har en god förståelse för och gärna erfarenhet från bankverksamhet samt goda kunskaper inom ekonomi och ett intresse för aktiemarknaden. Du bör ha en ekonomisk eller juridisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat vis. Som person trivs du med att samarbeta över gränser. Du är vidare diplomatisk, ödmjuk, strukturerad och självgående och har en god förmåga att skapa förtroende för dig själv som person.

Vi erbjuder ett mångfacetterat och självständigt arbete med frihet under ansvar. Om du drivs av att sprida kunskap om sparande och sund ekonomi, vill främja näringslivet, forskning, utbildning, idrott eller kultur i vår region och har förmåga att, genom initiativtagande, hitta samarbeten som främjar långsiktig hållbar ekonomi. Då är detta jobbet för dig.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 30 januari 2017 via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-11679). Frågor besvaras av Per Anders Nilsson vid Meruri Urval, tel. 0470-70 27 35.

Sparbanksstiftelsen Kronan, med kansli i Växjö, är en värderingstyrd ägarstiftelse som bildades efter överlåtelse av Sparbanken Kronan 1990 till Swedbank ABs föregångare Sparbanksgruppen. Stiftelsen äger 7,9 miljoner Swedbankaktier och samverkar med övriga svenska sparbanksstiftelser i bl.a. ägarfrågor och har 34 huvudmän som utser en styrelse som ansvarar för stiftelsens verksamhet i Kronoberg och Kalmar län, Karlskrona och Ronneby kommuner samt Halmstads kommun, d.v.s. inom Sparbanken Kronans tidigare verksamhetsområden.

Verksamhetens inriktning grundar sig på regional utveckling som t.ex. lokala ekonomiska konferenser, utbildning i ekonomiskt ansvarstagande som Ekonomismart och Ung ekonomi. Stiftelsen erbjuder mjuka kronanlån via lokala inkubatorer. Sparbanksstiftelsen Kronan delar årligen ut stipendier i samarbete med Linnéuniversitetet, Högskolan i Halmstad och Blekinge Tekniska Högskola. Tillsammans med stiftelsens huvudmän lämnas årliga bidrag inom områdena: kultur, idrott, utbildning, näringsliv och forskning. Se även www.sparbanksstiftelsenkronan.se

Liknande jobb

Liknande jobb