Affärsområdescontroller NIBE Element

Rekryterare
Plats
Sösdala
Annonserat
den 4 januari 2017
Stängs
den 3 februari 2017
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Med anledning av stundande pension söker NIBE Element sin nya affärsområdescontroller. Vill du arbeta i en framgångsrik och expansiv organisation är detta rätt tjänst för dig. Du erbjuds en central, utvecklande och global roll i en dynamisk, utmanande och skiftande miljö. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Sösdala, men med hela världen som ditt arbetsfält.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Rollen är av såväl stödjande som ledande art och du fungerar som sammanhållande länk och diskussionspartner till affärsområdets ekonomichefer, affärsområdeschef och till NIBE Industriers CFO. I ditt ansvar ingår:

  • löpande uppföljning och analys av orderingång, fakturering, rörelseresultat och kapitalbindning
  • kvartalsvis sammanställning av nyckeltal samt rapportering
  • föredragande för NIBE Elements styrelse avseende ekonomisk utveckling
  • sammanhållande i budget- och prognosarbetet
  • medverkan i förvärvsprocesser och integration av förvärvade bolag
  • att vid behov göra direkta insatser i dotterbolag med negativ utveckling eller med vakant ekonomichefspost

Du ges stor frihet och ansvar att såväl påverka som utveckla rollen och du vill vara del av organisationens idé om kontinuitet och långsiktighet.

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med utbildning inom industriell ekonomi och som har flera års controllingerfarenhet av såväl produktions- som affärsuppföljning från större tillverkande bolag. Du är en erfaren Excelanvändare och har god vana av affärs- och rapporteringssystem. Givet rollens beskaffenhet och internationella karaktär ställs det krav på mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Personlighet
Du är en ambitiös person som engagerar dig och du är självgående, ansvarsfull, förnuftig och har en hög integritet samt står med båda fötterna på jorden. Då arbetet utförs både på detalj- och helhetsnivå behöver du vara noggrann samtidigt som du är analytisk och snabbt skapar dig en situationsanpassad förståelse. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga funktioner och det krävs att du har hög social kompetens och god samarbetsförmåga. Du har pondus, är rak och tydlig samt har ett öppet sinne och gärna en god portion humor.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar NIBE Element med SJR in Scandinavia. Har du några frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-665 51 02. Välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval så sök gärna omgående.

Om företaget
NIBE är en global koncern som genom lösningar för inomhusklimat och -komfort samt komponenter och lösningar för mätning, styrning och elektrisk uppvärmning bidrar till en mer hållbar värld. NIBE har mer än 60 års erfarenhet av tillverkning av produkter avsedda för såväl hushåll som kommersiell användning. Från starten i småländska Markaryd har NIBE vuxit och har i dag verksamhet och försäljning på fem kontinenter.

NIBE har utvecklat en kultur av entreprenörskap och en passion för att bedriva företagande. Investeringar i hållbar produktutveckling och företagsförvärv har bidragit till en signifikant expansion för NIBE-koncernen, som under 2015 hade en omsättning på över 13 miljarder SEK. Verksamheten bedrivs inom tre olika affärsområden: NIBE Climate Solutions, NIBE Element och NIBE Stoves – med över 11 000 anställda i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

Liknande jobb

Liknande jobb