Finansiell riskanalytiker till Folksam

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 januari 2017
Stängs
den 11 februari 2017
Kontakta
Cecilia Rydén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Vill du vara med på denna förändringsresa? Då ska du läsa vidare!

Folksam söker nu en finansiell riskanalytiker som har ett intresse för att vidareutveckla Folksam Livs finansiella riskhantering i en dynamisk och utvecklande miljö. Hos oss får du arbeta i en roll med stora möjligheter att påverka och utvecklas inom riskanalys tillsammans med kompetenta kollegor.

Det här gör du som finansiell riskanalytiker
Riskfunktionen är en del av Risk- och Complianceavdelningen inom Vd-staben och har som uppgift att se till att det finns effektiva system för riskhantering och internkontroll. Du arbetar med utvecklingen av Folksam Livs riskhanteringssystem, är rådgivande vid riskhantering, utför löpande riskkontroller samt analyserar och rapporterar den finansiella riskexponeringen som respektive bolag står inför. Det är stort fokus på utveckling så du kommer arbeta med förbättring och effektivisering inom riskfunktionen. Du kommer att få ett brett nätverk då riskhantering är integrerad i det dagliga arbetet hos Folksam.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom finansiell ekonomi, matematik, matematisk statistik eller motsvarande. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet på en riskfunktion som anställd eller konsult, eller så har du aktuariell erfarenhet och vill bredda dig inom finansiell riskhantering. Vi ser det som mycket positivt om du har goda kunskaper i programmering och databashantering samt god kännedom om Solvens 2 eller motsvarande regelverk för banker (Basel II och III).

För att lyckas som finansiell riskanalytiker trivs du med att ta ett självständigt ansvar för ditt arbete och driva det framåt. Du kommer att ha ett brett kontaktnät vilket fungerar bra med din goda samarbetsförmåga och du kan pedagogiskt förklara ditt budskap för andra, såväl kollegor som ledning. Framför allt lockas du av att verka i en roll där du får använda din analytiska förmåga.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har ovanligt bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så här söker du jobbet
I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Välkommen med din ansökan redan idag, men senast 8 februari 2017. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Ansökan sker via Folksams hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/lediga-jobb/lediga-jobb-hos-oss. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Rydén, 073- 384 23 94 eller Caroline Björk 073- 303 34 66.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb