Är du revisor/specialist och vill vara med på en spännande regelverksresa?

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 januari 2017
Stängs
den 2 februari 2017
Kontakta
Caroline Björk
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du ett stort intresse för IFRS och vill arbeta i ett bolag där du verkligen kan påverka och göra skillnad? Vill du skaffa dig en spetskompetens inom primärt det nya IFRS 17 samt IFRS 9 och arbeta i en roll där du får möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter för att bidra till verksamhetens utveckling? Du kommer att arbeta med ett brett kontaktnät inom Folksam och din kommunikativa förmåga och din personliga drivkraft kommer att vara avgörande för hur väl du lyckas i rollen.

Rollen är benämnd regelverksspecialist och ingår i avdelningen Regelverk Ekonomi inom Ekonomi under enheten Ekonomi och Finans. Enheten ansvarar för finansiell rapportering, ekonomistyrning, affärs- och kapitalplanering samt effektiva betalningsrutiner och god likviditetshantering. Inom enheten arbetar idag cirka 150 medarbetare, varav 80 är anställda inom Ekonomi. Ekonomi hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Vår målsättning är att vara kostnadseffektiva och att leverera finansiell rapportering med hög kvalitet utifrån externa krav och våra interna kunders behov.

Det här gör du som regelverksspecialist på Folksam
Som regelverksspecialist kommer du att arbeta i ett team om cirka fem personer. Du kommer att ansvara för att utföra analyser och delta i olika IFRS-implementeringsprojekt, tolka och bevaka nya regelverk samt agera implementeringsstöd till verksamheten. Du bidrar med en analys av hur uppdateringar i regelverken ska tolkas och tillämpas praktiskt i verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Ansvara för och samordna regelverkstolkning gällande något av de nya regelverk som ska implementeras för Folksams bolag, exempelvis IFRS 17 (f.d.4, fas II), 9, 15
  • Delta i Solvens II-projekt, regelverkstolkningar och stödja i prioriterat förbättringsarbete
  • Delta i utveckling och regelverkstolkning av övrig extern rapportering
  • Delta i/leda utbildningspass i regelverk för Folksams ledning/styrelser/medarbetare
  • Bevaka och analysera förändringar i regelverk
  • Ansvara för vissa interna policyer och riktlinjer
  • Ansvara för dualitetskontroller och kvalitetssäkring av extern rapportering

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har ovanligt bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en akademisk examen som civilekonom eller motsvarande. Du arbetar idag som revisor eller redovisningsspecialist inom konsultverksamhet nischad mot bank-, finans- eller försäkringsbranschen. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med implementering av regelverk inom försäkringsbranschen eller annat finansiellt institut.

För att lyckas i rollen som regelverksspecialist har du ett genuint intresse för redovisnings- och regelverksområdet. Du tar ett självständigt ansvar för att hålla dig à jour med förändringar inom det aktuella området och har förmågan att på ett tydligt sätt kommunicera detta till berörda parter inom olika delar av verksamheten. Du trivs i samarbetet med andra samt med att ha många kontaktytor inom verksamheten.

Så här söker du jobbet
I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Välkommen med din ansökan redan idag, men senast 2 februari 2017. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Ansökan sker via Folksams hemsida www.folksam.se. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Caroline Björk, 073-303 34 66 eller Anna Abrahamsson 070-691 01 35.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson, 08-772 69 88, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44 och HKF Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb