Chef Sales & Operations till Öhlins

Plats
Upplands Väsby
Annonserat
den 13 januari 2017
Stängs
den 12 februari 2017
Kontakta
Lena Nero
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Öhlins Racing står inför en spännande utveckling och söker nu en chef för Sales & Operations till affärsområdet CES.

CES är vår ventilteknik för ställbara stötdämparsystem och finns idag i serieproduktion i bilar från bl a BMW, Nissan, Renault, Volkswagen och Volvo. CES kunder är samtliga internationella och i de flesta fall stora stötdämpartillverkare och/eller systemleverantörer inom fordonsbranschen. Marknadsandelen för CES har ökat kraftigt de senaste åren och vi ser fortsatt goda tillväxt- och utvecklingsmöjligheter för denna väletablerade teknik. Vi behöver därför förstärka vår organisation och söker nu en chef för Sales & Operations till CES med placering i Upplands Väsby.

Som chef för Sales & Operations kommer du ha ansvar för löpande kommersiella frågor och projekt mot våra kunder och leverantörer samt våra leveranser till kund. Du rapporterar till Vice President CES, MC OEM & General R&D och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Ansvar för framtagande och uppföljning av försäljningsbudget och affärsplan för CES.
 • Ansvar för löpande affärsutveckling, försäljning och inköp, inklusive kalkyl- och offertarbete, förhandlingar, fakturering och uppföljning, rörande Öhlins affärer med kunder och leverantörer inom CES.
 • Övergripande ansvar för genomförande av applikationsprojekt inom CES.
 • Övergripande ansvar för CES leverantörskedja och löpande produktion och leveranser till kund.
 • Budget- och resultatansvar för gruppen Sales & Operations.
 • Personalansvar för direkt underställd personal.
 • Delta i avdelningens ledningsgruppsarbete.

Bakgrund / erfarenhet / personliga egenskaper

 • Gedigen erfarenhet från en ledarroll med kommersiellt ansvar vid internationella affärer och därtill hörande förhandlingar. Erfarenhet från fordonsbranschen är meriterande.
 • Ett affärs- och resultatinriktat arbetssätt med god förmåga till strategiskt, långsiktigt tänkande.
 • Erfarenhet av process- och organisationsutveckling.
 • Goda kunskaper om projektmodeller och ISO-certifierade kvalitetsledningssystem (ISO 9001, ISO/TS 16949) samt lean och ständiga förbättringar.
 • Naturliga ledaregenskaper med god vana av att leda genom andra.
 • Hög integritet och god samarbets- och kommunikationsförmåga.
 • Akademisk utbildning på lägst civilingenjörsnivå inom t ex maskinteknik eller industriell ekonomi.
 • Talar och skriver engelska flytande. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Tjänsten är placerad vid Öhlins huvudkontor i Upplands Väsby. I tjänsten ingår en del resor till kunder och leverantörer främst i Europa och Japan, men även andra delar av världen.

Kontaktuppgifter och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter, Lena Nero tfn +46 70 892 77 75 eller Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Öhlins Racing AB (www.ohlins.com) är en ledande global leverantör av avancerad fjädringsteknik till fordonsbranschen.

CES är en teknik för kontinuerligt ställbara stötdämpare som idag i finns i bilar från bl a BMW, Nissan, Renault, Volkswagen och Volvo.

CES är det snabbast växande affärsområdet inom Öhlins och vi satsar nu hårt på utveckling av nästa generations teknik och även mot nya applikationer för sportbilar och motorcyklar.

Öhlins Racing AB har huvudkontor i Upplands Väsby och även kontor i Jönköping, där CES-tekniken utvecklas, och i Karlstad, Tyskland och Japan samt egna dotterbolag i Thailand och USA. Omsättningen är cirka 900 MSEK och vi är idag cirka 350 medarbetare i koncernen.

Liknande jobb

Liknande jobb